9 av 10 går rett i jobb

Kandidatundersøkelsen - 9 av 10 går rett ut i jobb
Vil du bli attraktiv på jobbmarkedet er det smart å ta en utdanning ved Nord universitet. Ni av ti tidligere studenter oppgir at de fikk relevant jobb innen et halvt år etter at studiene er fullført.

​​​​​De fleste studenter som nærmer seg fullført utdanning er spente på hvor lang tid det går før de får seg jobb. Men også om de får en jobb der de får bruk for det de har lært.

Ferske tall viser nå at tidligere Nord-studenter har lett for å få seg jobb. I «Kandidatundersøkelsen» har i underkant av 4 000 tidligere studenter svart på en rekke spørsmål om jobb og utdanning, og budskapet er oppløftende. Hele ni av ti oppgir nemlig at de fikk relevant jobb innen seks måneder etter endt utdanning. 

Mange får jobb før siste eksamen

Klikk her for å endre bildet
Attraktiv på jobbmarkedet. Rune Johansen fikk jobb lenge før han var ferdig utdannet. I dag jobber han som økonomisjef i Salten Aqua AS i Bodø. Foto: Salten Aqua.
Faktisk svarer nær seks av ti at de fikk jobb før de hadde fullført studiene. 
 
En av disse er Rune Johansen (30) fra Andenes. Rune har en bachelor i regnskap og revisjon og en bachelor økonomi og ledelse fra Nord universitet, i tillegg til en mastergrad i økonomi fra Nord. Han opplevde tidlig at han var ettertraktet blant mange arbeidsgivere. 

– Jeg fikk meg jobb som økonomigraduate i Equinor ni måneder før jeg var ferdig utdannet. Det er jeg veldig stolt av for nåløyet var veldig trangt. Sånn sett er jo det en fjær i hatten også for Nord universitet, siden det viser at utdanningen her ikke står tilbake for noe. 

Studenter med relevant utdanning

I dag er han tilbake i Bodø, hvor han høsten 2020 ble ansatt som økonomisjef i Salten Aqua AS. Mannen som ansatte han heter Jarle Solemdal og er administrerende direktør i selskapet. Han forteller at de ofte ser til Nord universitet når de skal ansette nye folk. 

– Hos oss er vi fem ansatte. Av disse har tre sin utdanning fra Nord universitet, sier han.

Salten Aqua AS er et selskap i Salten Aqua-gruppen hvor det totalt er over 200 ansatte. Av disse anslår Solemdal at i alle fall tretti har universitetsutdanning fra Nord. 

– For oss er det avgjørende at studentene har relevant utdanning, og det merker vi allerede når de er her på praksisopphold.

– De er godt forberedt på arbeidslivet som venter dem. Det handler om at Nord universitet er opptatt av hva som er behovet i næringen. Vi tilbyr derfor gjerne nyutdannede folk jobb med en gang etter endt bachelorgrad-utdanning, sier Solemdal.

En sikker vei inn i arbeidslivet

Det er en tilbakemelding rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet setter pris på. 

– Kandidatundersøkelsen gir oss mye verdifull innsikt som vi tar med oss videre i arbeidet med å utvikle Nord universitet til det beste for regionene. 

– ​At hele ni av ti tidligere studenter svarer at de har fått relevant jobb innen seks måneder, forteller meg at våre studenter er flinke og at utdanning fra Nord gir en sikker vei inn i arbeidslivet. Det gjør meg veldig stolt, sier hun.

*​Kandidatundersøkelsen 


ble gjennomført blant dem som var Nord-studenter i perioden 2012-2018. Over 3700 deltok i undersøkelsen. 
​​
  • ​​​Ni av ti oppgir at de fikk jobb innen seks måneder etter fu​llført utdanning
  • Ni av ti svarer at de har relevant jobb 
  • Ni av ti opplever at utdanningen er relevant for jobben