Nytt gründerrom for studenter

SPIR idélab er en samlingsplass for studenter som er engasjert i innovasjon og entreprenørskap. Nylig flyttet idélaben inn i nye lokaler i Mørkvedgården i Bodø.

Ved SPIR Idélab har studenter ved Nord universitet over tid fått hjelp til å realisere sin forretningsidé og starte bedrift.

Her kan studentene samles for uformelle møter, og det holdes mindre arrangementer med fokus på innovasjon og entreprenørskap.

Nylig flyttet SPIR Idélab til nye lokaler i Mørkvedgården i Bodø, hvor også studentforeningen Start Nord og Engage (senter for fremragende utdanning innen entreprenørskap) vil jobbe sammen for å stimulere til nyskaping.

Workshop om reiseliv

Tirsdag 26. september klokken 14.15–16.00 arrangerer SPIR Idélab en workshop med tema reiseliv.

– Målet med workshopen er at studenter i grupper bringer frem nye og gode ideer for reiselivsnæringen, hvor vi tar utgangspunkt i Bodø og dagens situasjon i reiselivsnæringen, sier prosjektleder for SPIR Idélab, Tom Steffensen i Kunnskapsparken Bodø.

 

Klikk her for å endre bildet
Samles for å stimulerer til nyskaping: Ørjan Pettersen, leder Start Nord; Iselin Mauseth og Maiken Nilsen Stensaker; Tom Steffensen, prosjektleder SPIR Idélab.

Steffensen understreker at det i første omgang handler mest om å være kreative, innovative, tenke store tanker og tenke forretning.

– SPIR Idélab og aktivitetene vi kjører er lavterskel og helt uforpliktende. Vi ønsker å bidra til å ufarliggjøre det å starte sin egen bedrift, og samtidig motivere studentene til å tenke i de baner, sier han.

Får verdifull erfaring

Det å prøve seg på å starte egen virksomhet er kan gi studentene en unik og verdifull erfaring for framtidig arbeidsliv, uansett om man vil starte bedrift, være leder eller arbeidstaker.

– Et aktivt studentmiljø rund SPIR er en viktig satsing for Engage sin ambisjon om å bidra til entreprenørielle ferdigheter og holdninger blant Nord-studentene. Vi ønsker å gi studenter med forretningsideer et god tilbud, noe samarbeidet rundt SPIR vil bidra til, sier Gry Alsos, som leder Engage ved Nord universitet.

 

Her er noen av bedriftene som er startet av studenter ved Nord universitet de siste årene:

Christer Hagen, Refenze: https://www.refenze.com/

Renate Nikolaisen og Lisbeth Bjerva, North Wine & Spirits: http://www.northwineandspirits.com/

Johanne Viksaas, MinMemoria: http://minmemoria.no/

Lars Berg-Hansen, NorseAqua: https://norseaqua.no/