På rett kurs – med Human Resource Management

Live Larsen er fortsatt usikker på hva hun skal bli. Men hun er skråsikker på at hun med en bachelor i HRM blir attraktiv på jobbmarkedet.

Navn: Live Larsen (23 år)
Fra: Levanger
Studerer: HRM, bachelor – ved Nord universitet

For få år siden var hun i villrede. Hun var både skolelei og usikker på hvilken retning hun skulle ta videre i livet. Nå er alt snudd på hodet.

– Jeg har det helt fantastisk, og stortrives både med valg av studiested og utdanning.

Lett å bli kjent med folk

Klikk her for å endre bildet
Eldorado. Live Eriksen Larsen stortrives ved Nord universitet og i Bodø. – Naturen her er helt fantastisk, og jeg skal bestige Børvasstind mens jeg er her, sier hun. Foto: privat.
Det tok ikke lang tid før trønderen trykket Bodø og Nord universitet til sitt hjerte. Byen og den storslåtte naturen er selvfølgelig en del av forklaringen, men like mye det gode studiemiljøet.

– Jeg er hypersosial av natur. Å studere her ved Nord universitet er derfor perfekt for meg. Alt er så nært, og det er veldig lett å bli kjent med folk.

Valg av utdanning var også ganske tilfeldig. Etter et år i Forsvaret som troppsassistent, hvor hun jobbet en god del opp mot ledelsen, var hun klar på at hun selv ønsket å ta lederutdanning.

Attraktiv både i offentlig og privat sektor

Og etter å ha besøkt gode venninner i Bodø, falt valget på Nord universitet og bachelor i HRM – Human Resource Management.

– HRM passer meg veldig bra. Fagene er veldig fine og varierte, og mulighetene etterpå er veldig mange. Med en HRM-utdanning blir du attraktiv både i privat og offentlig sektor, sier Live.

Nå er hun i gang med sitt tredje og siste studieår på bachelorgradsutdanningen, men allerede nå er hun tydelig på at hun kommer til å sikte seg inn mot en master innen HRM etter hvert, da trolig innen markedsføring. Også det en utdanning hun finner ved Nord universitet i Bodø.

– Jeg kan virkelig anbefale alle å ta utdanning her. Selv bor jeg i et studentkollektiv sammen med gode venninner, og vi finner på utrolig mye moro sammen.

– I tillegg spiller jeg håndball, jobber en god del ved siden av studiene, og er også aktiv i det studentsosiale.

Nærheten mellom studenter og forelesere

Som student har hun valgt å engasjere seg i mye. Som fersk student var hun med og arrangerte fadderperioden og studentfestivalen «Bakgården». Hun er også aktiv som studentambassadør, der hun får reist rundt på skolebesøk for å framsnakke Nord universitet for skoleelever.

– Det beste med Nord universitet er nærheten mellom studenter og forelesere. Her er det veldig lav terskel for å besøke et kontor, og jeg føler vi har alt vi trenger her.

– Dessuten er omtrent halvparten av studentene her trøndere, ler Live Larsen fra Levanger.

​Les mer om: