Pilen peker rett vei for Nord universitet og InnoCamp

InnoCamp i Steinkjer blir omtalt som en kunnskapens katedral. Nå får Nord universitet ytterligere støtte nasjonalt til å bli en motor innenfor bioøkonomi og grønn bærekraft.

Ti nye studieplasser knyttet til satsinga på grønt skifte. 

Det var regjeringens gave til Nord universitet i anledning den offisielle åpningen av innovasjonsbygget InnoCamp.

– Det skjer mye spennende ved Nord universitet sin satsing på grønne fagmiljøer og grønn vekst i Steinkjer. Vi bidrar derfor med penger til flere studieplasser, og fullt utbygget vil dette bety 40 nye studieplasser, sier forskning- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Bioøkonomi blir Nords profil i InnoCamp

Klikk her for å endre bildetEn gledens dag: Rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet. Foto: Tor Dybdal-Holthe
– Det er jeg hjertelig takknemlig for. Sammen med de andre aktørene i InnoCamp skal vi utgjøre en forskjell nasjonalt og på sikt også internasjonalt innen bioøkonomi. 

– Bioøkonomi blir profilen på vår forskning og utdanningsaktivitet her, sier en svært fornøyd rektor Hanne Solheim Hansen.

Studentene merker effektene allerede

Nord universitets studenter og ansatte i Steinkjer har all grunn til å smile. Det nye signalbygget de nå er en del av er rett og slett en energipille.

– InnoCamp som hus gir en helt annen følelse av være i et miljø sier, sier Kamilla Milje, andreårsstudent på husdyrfag ved Nord universitet, Steinkjer. 

Jeg er overbevist om at huset i selv vil skape et mye mer sosialt og mangfoldig studentliv. 

– Faglig høres det også veldig relevant og spennende ut. Rektor sa at bioøkonomi blir profilområdet for Nord universitet i Steinkjer, sier Sigurd Andre Madsen.  

Klikk her for å endre bildet
Høye forventninger. – Med et så stort mangfold av både praktikere og forskere i samme huset, har jeg forventinger til at de fagansatte klarer å gi oss smakebiter av «den virkelige verden» enten det er praktisk grep eller ny kunnskap, sier husdyrfagstudentene Sigurd Andre Madsen og Kamilla Milje. Foto: Morten Stene.
Samarbeid og synergier
Innovasjonsbygget som ligger midt i sentrum av Steinkjer, har fått navnet InnoCamp. Her kan både studenter og ansatte boltre seg på 15.000 kreative kvadratmetere, og hente synergier gjennom tett samspill med både næringsliv og forskningsaktører. 

Rundt 950 studenter og 100 ansatte fra Nord universitet kan nå nyte godt av det topp moderne bygget. 

I tillegg huser InnoCamp 37 andre bedrifter og institusjoner, som alle har et felles mål: å få til et unikt samspill mellom næringsliv, forskning og utdanning. 

– De største gevinstene blir den tette kontakten vi får med næringslivet. Vi merker effekten allerede, sier Nord-studentene Linn Andrea Steen Nyborg og Haldor Melby, som studerer henholdsvis regnskap og økonomi og ledelse. 

De får støtte av studentleder Torarin Hindklev: 

– InnoCamp blir utrolig bra for studentene, og samarbeid med næringslivet vil gjøre at studentene får verdifull erfaring å vise til på CVen, sier han

Klikk her for å endre bildet
Positive ringvirkninger: Studentene Linn Andrea Steen Myrvold fra Namsos og Haldor Melby fra Skaun stortrives i InnoCamp. Foto: Bjørnar Leknes.

Flere samarbeidsprosjekter på gang

Blant de mange som deler studentenes begeistring er Erica Hogstad Fjæran, som jobber med rekruttering for grønn næring for Nord- og Sør-Trøndelag bondelag. 

Fjæran har tidligere vært student ved husdyrfag-utdanningen i Steinkjer, og synes det er helt fantastisk å være tilbake.

– Det er en helt egen stemning her og det er så mye potensiale i dette bygget. Vi ser at det allerede er flere samarbeidsprosjekter i gang, og bare det at Nord universitet skal satse enda mer på grønne studenter, bioøkonomi og sirkulærøkonomi, er utrolig positivt, sier hun.

Klikk her for å endre bildet
Ringen sluttet. Erica Hogstad Fjæran fryder seg over å være tilbake ved Nord universitet, nå som prosjektleder i Nord- og Sør-Trøndelag Bondelag. Foto: Inga Frøseth Rossing 

Høyt under taket

Bygget med en prislapp på rundt 500 millioner kroner er spekket av moderne og lekre løsninger. Her er det høyt under taket, bokstavelig talt. 

Det er nemlig 16 meter under taket i glassgården Origo, som er selve vrimleområdet. En åpen løsning med gangbroer mellom etasjene, og som rommer både kantine og flere andre løsninger. 

– Dette er en gledens glad for Nord universitet. Vi er stolte over at samarbeidet på Steinkjer med aktørene på InnoCamp blir realisert. InnoCamp gir et godt grunnlag for satsing på viktige strategiske områder for universitetet, grønn vekst og innovasjon, og er viktig for samarbeidet med nærings- og arbeidslivet. 

– Det er også en stor glede å se alle studentene som nå får virkelig gode studieforhold, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein.

Klikk her for å endre bildet
Smil og superlativer: Vigdis Moe Skarstein, styreleder ved Nord universitet. Foto: Tor Dybdal-Holthe.

Fakta om InnoCamp


En innovasjonscampus til nesten 500 millioner kroner. Gulvflate på 15.000 kvadratmeter. Huser Nord universitet samt 37 bedrifter og institusjoner. 

Rundt 950 studenter fra Nord universitet holder til i InnoCamp, samt ca 100 Nord-ansatte. 

Offisiell åpning fant sted 30. august 2019.

Les mer om InnoCamp på https://innocamp.no/