Rekordmange søkere til nytt studium

Line Danielsen
Det nye studiet Personlig trener ved Nord universitet er så populært at det blir rift om plassene.

​​​​Foreløpig er det 128 søkere som nå kjemper om 60 studieplasser i studiet Personlig trener (30 stp.)  i regi av Fakultet for lærerutdanning og  kunst- og kulturfag (FLU) ved Nord universitet.

Faggruppeleder Line Dverseth Danielsen er fornøyd. Meget fornøyd.

– Dette er en veldig populær utdanning. Jeg får inn søkere hver eneste dag, slik at per uke 45 har vi to søkere per plass. Og søknadsfristen er ikke før 15. november​​, sier Danielsen.

Personlig trener er en desentralisert, digital og fleksibel videreutdanning med oppstart i januar 2023.

Studiet er nytt av året, men det ligger inne i studieporteføljen slik at det blir også oppstart i januar 2024.

Anatomi og ernæring

Liker du trening og fysisk aktivitet? Da er dette studiet for deg:

1. Anatomi og fysiologi
  2. Trening og ernæring
  3. Idrettsspesifikk styrke- og utholdenhetstrening

Studiet gir en innføring i hvordan du planlegger trening ut fra forutsetningene til den som skal trenes. Du lærer treningsplanlegging både på kort og lang sikt. Videre gis det teoretisk og ikke minst praktisk innføring i ulike former for trening.

Personlig trener og faggruppeansvarlig Line Dverseth Danielsen ser fram til å ønske nye studenter velkommen. Foto: Hanne Paulsen Gravrok​

​Fleksibel videreutdanning

Studiet er lagt opp slik at det kan følges ved siden av jobb eller andre daglige aktiviteter.

– Alt materiell legges ut digitalt ved studiestart. Vi har videre lagt opp til digitale ukemøter. Disse er ikke obligatorisk, men her kan studentene stille spørsmål og diskutere ulike ting. I tillegg har de individuelle veiledningstimer, forteller Danielsen.

Hele studiet foregår digitalt. Noe som gjør det fleksibelt og velegnet til å studere hjemme i kombinasjon med enten jobb eller andre aktiviteter.

– Veldig mange har tatt kontakt. Mange av dem er i full jobb, noen jobber som PT og noen har andre aktiviteter. Slik at dette virker å være en god studentgruppe, sier hun.

Interesserte personer tar jevnlig kontakt med Danielsen for å høre mer om studiet.

I tillegg til selve studiet på 30 studiepoeng, er det mulig å søke enkeltemner.

Men leter du etter en annen videreutdanning; se her! Nord universitet gir deg flere muligheter.