Sindre fulgte hjertet og ble lærer

Han tok lærerutdanning fordi han er veldig glad i folk. – Det å vite at du har betydning for andre, gir meg stor motivasjon, sier Sindre Solheim.

​​​Klikk her for å endre bildet

Navn: Sindre Solheim
Alder: 39 år
Jobb: Jobbveileder i Ressurs Tromsø
Studerte: Grunnskolelærerutdanning 

Skap-helgelendingen. Sindre Solheim tok sin lærerutdanning på Helgeland. Selv føler han seg som helgelending etter å ha bodd på Båsmoen i Rana de siste 13 årene, men opprinnelig er han fra Malangen i Troms. Foto: Rami Skonseng / Mye i media.
Det er gått over 13 år siden Sindre Solheim tok sin lærerutdanning. Siden den gang har han jobbet både som lærer og miljøpedagog i skolen, men også som veileder i en privat virksomhet.

Fellesnevneren gjennom alle disse årene har vært at han har fått jobbet tett på unge mennesker. 

– Jeg er veldig glad i folk og kjenner meg veldig privilegert som får lov til å bidra positivt inn i andre menneskers liv. Det å føle at jeg har en meningsfull jobb og har betydning for andre gir meg stor motivasjon og glede i livet, sier 39-åringen.

Følg hjertet – bli det du brenner for

Lærerutdanningen tok han i sin tid samlingsbasert på Helgeland. De to første årene i Mo i Rana, deretter i Nesna. Rett etter endt utdanning ventet seks år som kontaktlærer og etter hvert også teamleder ved Båsmoen barneskole i Mo i Rana.

– Jeg hadde et inderlig ønske om å få jobbe tett på unge mennesker. Derfor ble lærerutdanning et naturlig valg for meg. Og det er jeg klar på når jeg gir råd til dagens unge også; ta en utdanning innen noe du liker å gjøre og brenner for, og som du kjenner at du er god til. 

– Samtidig er det viktig å være realistisk og se på hvordan jobbmulighetene er. Det er heller ikke sånn at du etter endt utdanning kommer til å jobbe med akkurat det samme i alle år. Også som lærer vil du bli stilt overfor mange nye krav og forventninger, som gjør at du må ta ulik videreutdanning. Derfor er det lurt å forsøke å tenke framover i tid når du skal ta utdanning, sier Sindre, som opprinnelig kommer fra Malangen noen mil sør for Tromsø.

Fordelene med allsidig erfaring​

Klikk her for å endre bildet
Relasjonsbyggeren: Det er lett å trekke fram glansbildene når man skal se tilbake på de beste minnene som lærer. Men i ettertid, når jeg ser tilbake på alle elevene, så er det relasjonene og det å kjenne på at man har hatt betydning for så mange over flere år som sitter sterkest i meg, sier Sindre Solheim. Foto: Rami Skonseng / Mye i Media. 
Selv har Sindre etter hvert fått ganske variert yrkeserfaring, både i og utenfor skolegården. Som miljøpedagog har han jobbet med å følge opp enkeltelever som har hatt ulike utfordringer og behov, og gitt tilpasset opplæring til dem som ikke har kunnet følge den ordinære undervisningen.

Som veileder i det private næringsliv har han i samarbeid med NAV jobbet med å følge opp unge mennesker som av ulike grunner har havnet utenfor og som verken har arbeid eller utdanning. I tillegg har han jobbet med språkopplæring av fremmedspråklige. 

– Det er mange lærere som jobber i skoleverket i mange år og som blir utrolig dyktige pedagoger og fagfolk. Personlig har jeg likevel erfart at jeg har hatt veldig godt av å prøve forskjellige arbeidsplasser og ulike retninger innenfor dette med pedagogikk og opplæring. Det tror jeg nok flere kunne ha hatt godt av. Du utvikler deg både faglig og som person med nye utfordringer, smiler Sindre, som snart selv skal ta fatt på nok en ny utfordring.

I sommer tar han med seg familien og flytter nordover til hjemlige trakter i Tromsø, etter å ha bodd de siste 13 årene på Båsmoen. Neste kapittel på hans yrkesvei er som jobbveileder i Ressurs Tromsø. 

Klikk her for å endre bildet
Gledelige gjensyn: – Jeg møter ofte på tidligere elever jeg har hatt. Det er alltid godt å møte på dem og se hvor fine og flotte ungdommer de er blitt. Mange forteller at de husker tilbake på en fin tid og sier at jeg har hatt betydning for dem. Det betyr alt, sier Sindre Solheim. Foto: Rami Skonseng / Mye i Media.​
Bli kjent med flere av våre alumner her >>​
​​​​Gr​unnskolelærer master 1-7 (samlingsbasert)


Studiepoeng: 300
Type studium: Mastergrad​​​
Studieform: H​​eltid​
Språk: Norsk
Politiattest: Ja​
Studiested: Mo i Rana (Vesterålen og/eller Bodø)​
Fakultet: Fakultet fo​r lærerutdanning og kunst- og kulturfag​

​>> Les mer om utdanningen her

Grunnskolelærer master 5-10 (samlingsbasert)


Studiepoeng: 300
Type studium: Mastergrad​​​​
Studieform: H​​eltid​
Språk: Norsk
Politiattest: Ja​
Studiested: Mo i Rana (Vesterålen og/eller Bodø)​
Fakultet: Fakultet fo​r lærerutdanning og kunst- og kulturfag​

>> Les mer om utdanningen her