Statsrådbesøk på InnoCamp Steinkjer

– Det som skjer her ønsker vi oss mye mer av, innledet statsråd Henrik Asheim da han gjestet InnoCamp Steinkjer og Nord universitet. Så kom han kom med lovnader om 40 millioner til desentralisert utdanning.

Klikk her for å endre bildet
I InnoCamp: Fra venstre Håvard Belbo, daglig leder T:lab, statsråd Henrik Asheim, Sara Kveli Skjervø, Ungt Entreprenørskap og Mette Sørensen., dekan ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Foto: Nord universitet.
Besøket var en gjenvisitt etter at forsknings- og høyere utdanningsministeren var på «digitalt besøk» tidligere i år. Den gang ble han begeistret over det han fikk presentert, og benyttet nå anledningen til å besøke InnoCamp fysisk.

– Digitale besøk teller ikke, så det er godt å endelig være her, fortalte Asheim som fikk møte representanter fra både Nord universitet, forskningsklyngen, næringslivsaktører og ikke minst studenter.

Foreslår 40 millioner på nytt distriktsprogram

Samtidig hadde han med gode nyheter. I statsbudsjettet for 2022 foreslår regjeringen å bruke 40 millioner kroner på et nytt distriktsprogram for kompetanseutvikling, samt en søknadsbasert ordning for studiesentre og lignende.

– Vi vet at mange bedrifter, også i Trøndelag, mangler riktig kompetanse. Derfor har regjeringen besluttet å opprette to nye søknadsbaserte ordninger i strategi for desentralisert og fleksibel utdanning. Dette setter vi av 40 millioner til, meddelte Asheim.

Gjennom de to nye ordningene vil regjeringen bidra til å løse to utfordringer:

​● Arbeids- og næringslivet får tilgang på den kompetansen de trenger.
● Sørge for at utdanningstilbud er tilgjengelig for folk der de bor og lever.

– ​Vil skape nye arbeidsplasser

Klikk her for å endre bildet
Gjensidig glede. Dekan Mette Sørensen er stolt over InnoCamp-miljøet, og tok med glede imot nyheten statsråd Henrik Asheim (i forgrunnen) presenterte. Foto: Thomas Jergel / Camerat.
Dekan for Fakultet for biovitenskap og akvakultur ved Nord universitet, Mette Sørensen, tok imot nyheten med stor glede. Hun satte pris på at det ble presentert på InnoCamp, hvor Nord universitet er en av de viktigste innsatsfaktorene for at innovasjonsklyngen skal fungere.

– Her har vi et miljø som ruster seg for det grønne skiftet. Det er en utrolig positivitet og optimisme i dette miljøet. InnoCamp er bygd opp for at det skal være en tett interaksjon mellom utdanning, forskning, innovasjon og næringsliv innen de grønne og blå næringene. Da er det viktig med faglig påfyll. Med disse to ordningene vil dette bli enklere, fortalte Sørensen

– Det grønne skiftet kommer til å skape nye arbeidsplasser som vi ikke har i dag. Behovet for etter og videreutdanning og ikke minst en bedre tilrettelegging for livslang læring er derfor svært viktig.

Studentene løser utfordringer fra næringslivet

Klikk her for å endre bildet
Innovasjonscamp: Studenter ved Nord universitet ga statsråd Henrik Asheim noen spennende smakebiter fra sin pågående Innovasjonscamp. Foto: Thomas Jergel / Camerat.
Etter presentasjon og en kort seanse med pressen, fikk Asheim møte flere av studentene ved Nord universitet, som for tiden er med på en Innovasjonscamp i regi av Ungt Entreprenørskap. Her skal de løse utfordringer fra næringslivet.

– Jeg er svært glad for å se at InnoCamp fungerer på en slik måte at studenter, forskning og lokalt næringsliv kan dra veksler på hverandre, slik vil vi se mye mer av, avsluttet statsråden.​