Steinkjer - et lite studiested for deg som drømmer stort

Økonomi-student Fredrik (22) er opptatt av å gripe alle muligheter, og mener Steinkjer er den riktige studentbyen for nettopp dét.

Klikk her for å endre bildet
Fornøyd. Økonomi-student Fredrik Johansen (22) er glad for at han valgte å studere på Steinkjer. Foto: Roger Grostad
​​​​Fredrik Johansen (22), som opprinnelig er fra Hommelvik, er omtrent halvveis i sin bachelorgrad i økonomi og ledelse. ​


– Jeg hadde egentlig tenkt å studere i Trondheim, men en kompis som studerte her anbefalte meg å se nærmere på mulighetene i Steinkjer før jeg bestemte meg – og det har jeg aldri angret på, forteller han. ​

Innovasjonsmuligheter

Økonomi-studenten mener Steinkjer er det ideelle studiestedet. Byen er verken for stor eller for liten, og et relativt lite sted er perfekt for å drømme stort. 

– Vi har et godt og aktivt studentmiljø, samtidig som samfunnet er lite nok til at man kan stikke seg ut og skape seg et navn i løpet av studietiden, forteller Johansen, og legger til at Steinkjer er et ypperlig sted å være økonomistudent. 

– Med InnoCamp har vi en unik mulighet til å være tett på næringsliv, bedrifter og innovasjonsmiljøet her. Du kan allerede i løpet av studietiden bli godt kjent med potensielle arbeidsgivere for framtiden, forteller han. ​

Klikk her for å endre bildet
Karrieretrappa. Fredrik Johansen (22) jobber seg opp for å nå målet om å bli banksjef. Foto: Roger Grostad

Penger og folk 

Johansen var aldri i tvil om at økonomi var den riktige utdanningen for han. 

– Uten økonomi stopper verden opp, og på en eller måte handler alt om økonomi, administrasjon og penger. I min bachelor lærer jeg også mye om ledelse, og det er spennende å lære mer om skjæringspunktet mellom økonomi og mennesker. Jeg synes det er særlig interessant med ledelse- og organisasjonsteori. 

Engasjert student 

«Sør-trønderen» føler seg godt hjemme i Steinkjer, etter å ha flyttet hit for omtrent fem år siden. 

– Steinkjer er en by som legger merke til at vi har et aktivt studentmiljø. Samfunn- og næringslivet har vært ivrige på å støtte forskjellige studentaktiviteter, sier den engasjerte studenten. 

I løpet av studietiden har han hittil rukket å være aktiv i studentforeningen, fadderleder og ble i fjor sommer valgt som studentrådsleder. 

– Jeg hater å sitte i ro, og elsker å være aktiv og engasjert. Jeg startet å studere under koronapandemien, men har likevel blitt kjent med mange medstudenter. Vi har en veldig god miks her på Steinkjer, hvor studenter fra økonomi, naturforvaltning og husdyrfag blir kjent på tvers av studieretninger. 

​​​
Klikk her for å endre bildet
Engasjert student. Fredrik Johansen (22) har engasjert seg i studentforeningen, i studentrådet og i fadderperioden.​​​​ Foto: Roger Grostad.

Drømmejobben i sikte 

Johansen har en klar plan for hva som venter etter bachelorstudiene. 

– Det blir enten jobb eller videre på masterstudier. Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i bank, og jobbe meg opp stigene der. Drømmejobben er banksjef, sier den målrettede økonomi-studenten. 

– Hva vil du si til andre som vurderer å studere økonomi ved Nord universitet? ​

– Gjør det! Hvis du er usikker, start med et årsstudium og kom for å se hva vi har å tilby. Steinkjer er en by i vekst, og InnoCamp gir mange muligheter.

Nord-student


Navn: Fredrik Johansen
Alder: 22 
Kommer fra: Hommelvik
Utdanning: Bachelor i økonomi og ledelse
Studiested: Steinkjer

​Bachelor i økonomi og ledelse​


Studiepoeng: 180

Studiested: Bodø og Steinkjer​
Studieform: Heltid​
Opptakskrav: Generell studiekompetanse

Til studieprogramsiden