Studenter på dyrepleie snart klare for praksis i utlandet

De er mer enn klare for noe de har gledet seg til lenge: Praksis ved klinikker for dyrepleie i England og Belgia. 

Dette er det første kullet studenter på bachelor i dyrepleie ved Nord universitet, som får muligheten til praksis i utlandet. Sju av de åtte studentene som i mars reiser ut på 15 ukers utenlandsopphold har valgt England, mens én har valgt Belgia. 

– Snart er vi ferdige med all teori. Etter eksamen i februar står England for tur. Klinikken vi har valgt er spesialister på eksotiske dyr og reptiler. Dette blir kjempespennende, sier student Karen Reve (22) fra Sandnes. 

Medstudent Line Kristin Grendal (26) fra Stjørdal er ikke mindre engasjert. 

– Jeg ble veldig gira da jeg hørte at klinikken er spesialister på reptiler, som det ellers er lite kunnskap om blant klinikkene i Norge, sier Line.
 
Klinikken heter Highcroft og ligger i Whitchurch utenfor byen Bristol. Her får studentene verdifull praksis og kunnskap som det er vanskelig å få i Norge, mener Karen og Line.
Gleder seg: Line Kristin Grendal og Karen Reve er snart ferdige med teorien. Nå gjenstår praksis i England. Foto: Svein-Arnt Eriksen   

England er i førersetet 

Fagansvarlig på bachelor i dyrepleie ved Nord universitet, Hege Meldal, er veldig glad for samarbeidet de har fått i stand med utenlandske klinikker, og særlig med England, som er et førende land på fagutvikling innen dyrepleie.

– Jeg er sikker på at studentene får et stort faglig utbytte. 

– I tillegg får de oppleve mye av England om de ønsker å benytte fritida til det. Dette er svært motiverte og positive studenter, og det er flott at de vil ta praksisen sin i utlandet, sier Meldal. 

Mye arbeid og flotte kulturopplevelser i vente

Studentene er klare for lange, interessante arbeidsdager og kulturopplevelser i England, og forventningene er skyhøye.

– Vi skal få jobbe på flere avdelinger, i alle fall på den for eksotiske dyr, ikke bare reptiler, men fugler, gnagere og kaniner. Vi får også prøve oss på akuttmedisin for dyr og på kreftavdelinga, sier Karen.

Normalt får studentene være med under operasjoner og ha omsorg for dyr som har gjennomgått operasjoner, forteller de. 

 Det handler om å få delta i spesialiserte team, der assistenter, veterinærer og vi dyrepleiere har egne roller som vi får fordype oss i. Det bidrar til å heve kvaliteten, sier Karen. 

Oppleve England i tre og en halv måned

Begge er glade i å reise og oppleve nye kulturer, forteller de. Og dette blir noe helt annet enn et vanlig weekendopphold, sier Karen. 

– Jeg liker å få anledning til å etablere en hverdag i et annet land. Jeg har prøvd det før, og det er noe jeg liker veldig godt. Det å passe inn og finne seg til rette i en annen kultur er spennende, sier Line. 

Karen gleder seg til å bli bedre kjent med større områder av landet i løpet av praksisoppholdet.

– Dyrepleiere er ettertraktet, forteller Karen, som allerede har fått seg jobb, mens Line er i gang med jobbsøking. 

Begge synes studiet ved Nord universitet er relevant og godt.  

– Det har gitt et godt teorigrunnlag, og vi har hatt mange gode gjesteforelesere, sier Line. Karen er enig, og legger til at hun som skal tilbake til Rogaland vil ha et stort savn etter naturen i Bodø og Salten, særlig fjellene som omkranser byen. 
Nord-studenter

Navn: Karen Reve og Line Grendal
Studerer: Dyrepleie
Studiested: Bodø

Dyrepleie

Studiepoeng: 180
Studiested: Bodø
Organisering: Heltid
Opptakskrav: 

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

>> Les mer om studieprogrammet: Dyrepleie

>> Hva gjør en dyrepleier?

 Kontaktperson