Ti gode grunner til å velge Nord universitet


Skal du studere til høsten og lurer på hvilket universitet du skal velge? Her er ti gode grunner til å velge Nord universitet.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1. Variert studietilbud på flere ulike steder

Nord universitet har et bredt utvalg av spennende og fremtidsrettede studier fordelt på våre studiesteder i Nordland og Trøndelag. 

Uansett om du interesserer deg for realfag eller samfunnsvitenskap, er nysgjerrig på salg og kommunikasjon på det internasjonale markedet, drømmer om å bli lærer, sykepleier eller har et ønske om å jobbe med tall og regnskap, finner du garantert et studium som passer for deg!​

​​​
​​

2. Unike studieprogram 

Nord universitet tilbyr flere studieprogram som du ikke finner mange andre steder. Hos oss kan du blant annet utdanne deg innen dyrepleie eller spill og opplevelsesteknologi​, ta en bachelor i havbruksdrift og ledelse, HRM (Human Resource Management) eller bli trafikklærer​

3. Ni av ti går rett i jobb

Vil du bli attraktiv på jobbmarkedet er det smart å ta en utdanning ved Nord universitet.​ Ferske tall fra Kandidatundersøkelsen viser at 9 av 10 ​studenter går rett i relevant jobb etter studier ved Nord universitet​​​​​

​​​​Undersøkelsen ble gjennomført blant dem som var Nord-studenter i perioden 2012-2018. Over 3700 deltok i undersøkelsen.​

4. Vakre omgivelser

Ønsker du å se nordlyset danse over himmelen, gå tur i fjellheimen, dra på øyhopping i skjærgården eller kjenne midnattssola varme? 

Som student hos oss har du naturen som nærmeste nabo, og direkte tilgang til spektakulære friluftsområder uansett årstid.

 

5. Aktivt studentmiljø og venner for livet

Hos oss kan du ta del i et aktivt og inkluderende studentmiljø. 

På våre studiesteder er det aktiviteter for alle og enhver, enten du ønsker å engasjere deg i studentorganisasjonen​ eller en forening, drive med idrett, ta del i en revy, være med i et studentbryggeri, synge i kor eller jobbe som frivillig på ulike arrangementer. 

Nord universitet er ikke for stort eller for lite. Du kommer tett innpå medstudentene dine og finner raskt en god gjeng du omgås med. Du kan få mange nye, gode venner, kanskje til og med venner du kommer til å​ ha resten av livet. 

​​

6. Spennende utvekslingsmuligheter

Er du en eventyrlysten person og kan tenke deg å kombinere studietiden med et utenlandsopphold? Flere av våre studier tilbyr utveksling til universiteter over hele verden!  

Som utvekslingsstudent får du muligheten til å tilegne deg nye og spennende erfaringer, økt språkkompetanse, oppleve nærhet til en annen kultur – og ikke minst skape minner for livet.

7. Åpen dør​​

På Nord universitet er det kort vei fra student til foreleser. Vi gjør deg god! Studentene opplever at de ansatte er tilgjengelige og stiller opp dersom man lurer på noe, trenger hjelpe eller bare ønsker noen å snakke med. 

8. Godt faglig innhold​

Utdanningene ved Nord universitet holder et høyt faglig innhold. Studentene på Nord universitet sier at de er svært fornøyde med det utdanningen de valgte, og at de føler utdanningen henger sammen med jobben de fikk etter endt utdanning.


9. Gode praksismuligheter

Mange av utdanningene på Nord universitet har et nært og godt samarbeid med relevante bedrifter, så praksismulighetene under utdanningene er gode. Her kan du først lære deg teorien, for så å teste ut kunnskapen i praksis underveis i studietiden.

10. ​Trenger du flere grunner?​​

Trenger du egentlig flere grunner? Bli student ved Nord universitet du også!​​

HAR DU SPØRSMÅL?

Ta kontakt med oss på chat eller finn svar på det du lurer på under Ofte stilte spørsmål​


​​