Ti tips til deg som søker bolig

Er du på jakt etter studentbolig? Er du usikker på hvilke ordninger som gjelder? Her er ti tips til deg som skal søke studentbolig.

1. Finn ut hvor du vil bo
Finn den boformen som passer deg. Studentinord har hybler i bofellesskap, hybler med eget bad og delt kjøkken, og leiligheter i ulike størrelser.

Se oversikt over boliger og søk her!

2. Søk i riktig by
Pass på at du søker bolig i riktig studieby. Studentinord har boliger i seks studiebyer. Det er langt mellom Bodø og Stjørdal.

3. Få nye venner
Å bo i studentbolig med delt kjøkken og stue er den enkleste måten å bli kjent med andre studenter på. Du får nye venner helt gratis!

4. Bo trygt og godt

Når du bor i studentbolig får du trygge og ordnede boforhold, du betaler et lavt depositum og får en gunstig leie. Og du får lett hjelp dersom det er behov for å fikse noe i leiligheten eller hybelen din.

Våre boligkonsulenter hjelper deg med kontrakter og annet praktisk, og vaktselskapet NOKAS følger med om natta. Dessuten organiserer renholderne våre vaskelister som følges opp ukentlig, slik at det blir rent og trivelig på fellesarealene. Er sluken tett eller har lyset på badet gått? Studentinords driftstekniker fikser det meste.

5. Søk uten risiko
Hvis du har fått tildelt studentbolig, men ikke kommer inn på studiet eller ombestemmer deg: Husk å si opp boligkontrakten innen 24. juli. Da slipper du å betale for oppsigelsestiden.

6. Søk bredt
Det lønner seg å søke på mer enn én type bolig. Da øker sjansen for å bli tildelt bolig til studiestart.

7. Forny søknaden din
Hvis du har søkt, men ikke fått tildelt studentbolig, kan det fortsatt åpne seg muligheter for studentbolig til studiestart. Sørg derfor for å fornye søknaden din slik at den er aktiv.

8. Hold mulighetene åpne
Du kan søke om studentbolig når som helst i studieåret. I perioden 15.oktober - 15. november samt 1. - 15. mars kan du også søke om bytte av  bolig.

9. Pakk lett
De aller fleste hyblene er møblerte, mens leilighetene er umøblerte. Dette må du uansett ha med deg selv: dyne, pute, sengetøy, håndklær og alt av kopper og kar til kjøkkenet.

Har du fått tildelt bolig i Mørkvedlia 18 og 20 eller Nordavind er kopper og kar inkludert.

10. Bli tatt vare på
Når du bor i studenthybel eller leilighet fra Studentinord blir du tatt godt vare på. Det er i seg selv en god grunn til å søke studentbolig gjennom Studentinord.

Se også:

En egen app for alt det praktiske

Med Studentinords bolig-app kan du administrere leieforholdet fra mobilen. Appen gjør det enkelt å få tak i boligkontor og vaktmester, og du får faktura for månedsleie rett i lomma