Ti tips til deg som søker bolig

Studentbolig
Er du på jakt etter studentbolig? Er du usikker på hvilke ordninger som gjelder? Her er ti tips til deg som lurer på om en bolig via Studentinord passer for deg.

1. Finn ut hvordan og hvor du vil bo
Finn den boformen som passer deg. Studentinord har hybler i bofellesskap, hybler med eget bad og delt kjøkken, og leiligheter i ulike størrelser.

Se oversikt over boliger fra Studentinord og søk her!

2. Søk bolig i riktig by
Pass på at du søker bolig i riktig studieby. Studentinord har boliger i seks studiebyer. Det er langt mellom Bodø og Stjørdal!

3. Få nye venner
Å bo i studentbolig med delt kjøkken og stue er den enkleste måten å bli kjent med andre studenter på.
Du får nye venner helt gratis!

4. Bo trygt og godt
Når du bor i studentbolig får du trygge og ordnede boforhold, du betaler et lavt depositum og får en gunstig leie. Og du får lett hjelp dersom det er behov for å fikse noe i leiligheten eller hybelen din.

Studentinord har nemlig egne boligkonsulenter som hjelper deg med kontrakter og annet praktisk, mens vaktselskapet NOKAS følger med om natta. I tillegg til jobben du selv gjør meg å holde egen hybel ren, så bidrar profesjonelle renholdere til at det også er rent og trivelig på fellesarealene. Hvis sluken går tett eller lyset har gått, så har Studentinord driftsteknikere som kan fikse det meste.

5. Søk uten risiko
Hvis du har fått tildelt studentbolig, men ikke kommer inn på studiet eller ombestemmer deg: Husk å si opp boligkontrakten innen 24. juli. Da slipper du å betale for oppsigelsestiden.
6. Søk bredt
Det lønner seg å søke på mer enn én type bolig. Da øker sjansen for å bli tildelt bolig til studiestart.

7. Forny søknaden din
Hvis du har søkt, men ikke fått tildelt studentbolig, kan det fortsatt åpne seg muligheter for studentbolig til studiestart. Sørg derfor for å fornye søknaden til Studentinord, slik at den er aktiv.

8. Hold mulighetene åpne
Du kan søke om studentbolig når som helst i studieåret. I perioden 15.oktober til 15. november og 1. til 15. mars kan du også søke om bytte av  bolig.
9. Pakk lett
De aller fleste hyblene er møblerte, mens leilighetene er umøblerte. Dette må du uansett ha med deg selv: dyne, pute, sengetøy, håndklær og alt av kopper og kar til kjøkkenet. I noen studentboliger i Bodø er kjøkkenutstyr inkludert.

10. Bli tatt vare på
Når du bor i studenthybel eller leilighet fra Studentinord blir du tatt godt vare på. Det er i seg selv en god grunn til å søke studentbolig gjennom Studentinord.

Se også:

En egen app for alt det praktiske

Med Studentinords bolig-app kan du administrere leieforholdet fra mobilen. Appen gjør det enkelt å få tak i boligkontor og vaktmester, og du får faktura for månedsleie rett i lomma