Tor Jakob Moe ble digital student over natta

Tor Jakob Moe skal bli grunnskolelærer og er vanligvis student i Levanger. Nå får han all undervisning via nett hjemme i Lierne.

En annerledes studenthverdag: Tor Jakob Moe er andre års grunnskolelærerstudent ved Nord universitet i Levanger. Men for tiden er campus og forelesningssal byttet ut med Skype og hjemmekontor i Lierne. Foto: privat
– Da vi fikk høre at all fysisk undervisning var avlyst, var det første jeg tenkte at dette var et bra tiltak for å stoppe videre smitte. Vi fikk også vite at det skulle bli jobbet med å få til undervisning som skal gå over nett, noe som er i gang nå, sier Tor Jakob Moe.

Han synes ikke overgangen fra fysiske forelesninger til en digital Skype-undervisning er så stor.

– Jeg opplever at foreleserne er godt forberedt på samme måte som før, og at vi fortsatt kan ha faglige diskusjoner. Dessuten er alle faglærerne i alle fag åpne for å ta imot spørsmål om vi studenter lurer på noe, uavhengig om det handler om fag eller ikke. Det er fint å vite, forteller han.

Studentlivet snudd på hodet

Det er ikke bare undervisningsformen som har endret seg radikalt etter koronautbruddet. Studentlivet er også snudd på hodet.

– Før utbruddet hadde jeg et veldig sosialt studentliv. Jeg er fortsatt sosial, men nå blir det stort sett gjennom sosiale medier. Jeg er hjemme mye om dagene og kjenner at jeg fort blir rastløs. Da er det greit å ha noen hobbyer. Ellers merker jeg at jeg stresser mindre om morgenen, og at jeg for første gang sitter i pysjamas under forelesningene.

– Jeg er glad for at vi har undervisning på nett. Da treffes vi i alle fall der.

Ikke bekymret for egen helse

Tor Jakob forteller at han følger rådene fra Helsedirektoratet, som dette med vasking av hender og det å holde seg innendørs så langt det lar seg gjøre.

– Jeg er ikke bekymret for min egen del, men tenker på dem som er mer utsatt enn meg. Jeg er også bekymret for landets økonomi, med bedrifter og mennesker der økonomien ikke går rundt. Mange blir permitterte fra jobbene sine, inkludert meg selv. For min del har ikke dette så store konsekvenser som det sikkert har for andre.

Lærerstudenten tror vi har mye å lære av den tiden vi er inne i.

– Det er viktig at vi stiller opp som medmennesker, og at alle som har anledning hjelper.

Studentinord tilgjengelig – på Skype

Kirsti Grøtan, studentrådgiver hos Studentinord i Levanger, sier det nå bør være ekstra lav terskel for å ta kontakt med rådgivningstjenesten. De er tilgjengelige for studentene.

– Jeg oppfordrer alle studenter som har behov for en prat til å ta kontakt med oss. Vi er sju rådgivere som alle tilbyr samtaler på både telefon og Skype. Det er også mulig å bestille time på nett, sier hun.

Du finner mer informasjon på studentinord.no
Grunnskolelærerutdanning master

Studiepoeng: 300
Studiested: Bodø, Levanger og Mo i Rana
Organisering: Heltid / samlingsbasert
Opptakskrav: Generell studiekompetanse med spesielle opptakskrav

Du må ha:
  • minst 35 skolepoeng
  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk (393 timer)
  • gjennomsnittskarakteren 4 eller bedre i matematikk (fellesfag 224 timer)

>> Se våre lærerutdanninger.