Utvidet studietilbud på Campus Helgeland

Nord universitet vil lyse ut over 400 studieplasser på Campus Helgeland for studieåret 2021–22. Nye studietilbud gjør at studiestedet nærmer seg 1000 studenter.

​​​​Studietilbudet favner om både lærer-, sykepleier-, økonomi-, sosialarbeider- og ledelsesutdanninger. 

Nord universitet vil for første gang tilby det populære studiet Human Resource Management (HRM) på Campus Helgeland. Dette studiet, som også tilbys i Bodø og på Levanger, er et utdanningstilbud innenfor moderne personalledelse for både nye studenter og studenter med erfaring fra næringslivet og offentlig virksomhet.

Attraktivt for studentene

Klikk her for å endre bildet
Høstens høydepunkt. Fra den offisielle åpningen av de nye studentboligene i Mo i Rana. Fra venstre Studentinord-direktør Kristian Brunsvik Olsen, Rana-ordfører Geir Waage, Nord-rektor Hanne Solheim Hansen og fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Foto: Erling Rognes Solbu/Studentinord.

– Vi er glade for å tilby mange utdanninger av god kvalitet som er attraktive for studentene og til nytte for samfunnet. Tidligere i høst fikk vi også åpnet topp moderne studentboliger i tilknytning til Campus Helgeland​, noe som gjør det enda mer attraktivt å studere her. 

– Vi ser virkelig frem til videre utvikling sammen med studentene og gode samarbeidspartnere, sier rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet. ​

Varaordfører Anita Lill Sollie i Rana kommune ser frem til å ønske enda flere studenter velkommen til Campus Helgeland.

– Det er gledelig at studietilbudet på Campus Helgeland utvides fra høsten 2021. De nye studiene som Nord universitet kommer med treffer godt i forhold til behovet på Helgeland, og enda flere studieplasser er noe vi ønsker hjertelig velkommen. 

–​ Vi ser at de nye studentboligene som kom på plass i høst er et viktig steg for å skape en attraktiv universitetsby, og sammen med de nye studietilbudene håper vi på et ordentlig løft i antall studenter fra neste høst, sier Sollie.

Flere lærerutdanninger

Innenfor lærerutdanning vil Nord universitet lyse ut studier som dekker behov innenfor både barnehage- og skolesektoren. 

Grunnskolelærerutdanning tilbys allerede i dag for både 1. til 7. skoletrinn og 5. til 10. skoletrinn, mens barnehagelærerutdanningen fra 2021 skal bidra til å sikre god kompetanse til barnehagene. 

Fremtidsrettede økonomi- og lederutdanninger

Både økonomi- og ledelsesutdanninger trekker veksler på Campus Helgelands sterke miljø innenfor teknologi og forretningsutvikling. MBA i teknologiledelse gjør kandidatene rustet til å ivareta lederoppgaver i teknologi- og kunnskapsbedrifter, samt identifisere og utvikle nye forretningsmuligheter. 

Også på bachelorgradsnivå har økonomistudiet lagt vekt på de mange mulighetene som følger i kjølvannet av økt digitalisering. Bachelorgraden Økonomi, digitalisering og forretningsutvikling gir muligheter til å gå inn i ledende posisjoner, både i det offentlige og i det private næringsliv.

Mange sykepleiere

Det er stort behov for sykepleiere både i primær- og spesialisthelsetjenesten, og Nord universitet bidrar til å dekke samfunnets behov på flere måter. 

Bachelorgraden i sykepleie ved Campus Helgeland uteksaminerte over 70 studenter i vår, og nye studenter til den campusbaserte utdanningen tas opp hvert år. I tillegg vil Nord universitet lyse ut en deltids nettbasert sykepleierutdanning der Campus Helgeland kan være stedet  for ferdighetstrening. 

Det var styret ved Nord universitet som vedtok studieporteføljen for studieåret 2021-2022 i sitt styremøte onsdag 28. oktober.​​​

Studietilbud ved Nord universitet, Campus Helgeland, studieåret 2021-22


​Utdanning
​Type
​Antall studieplasser

​Grunnskolelærerutdanning 1-7
​master
​30
​Grunnskolelærerutdanning 5-10
​master
​40
​MBA i teknologiledelse
​master, deltid
​40
​Barnehagelærerutdanning
​bachelor, deltid 4 år
​30
​Nytt tilbud på Mo
​Human Resource Management (HRM)
​bachelor
​40
Nytt tilbud på Mo
​Sykepleie
​bachelor
​74
​Sykepleie
​bachelor, deltid 4 år
​80*
Nytt tilbud på Mo
​Sosialt arbeid
​bachelor, deltid 4 år
​40
​Økonomi, digitalisering og forretningsutvikling
​bachelor
​40

​Personalledelse og kompetanseutvikling
​årsstudium
​30


​Økonomi og digitalisering
​årsstudium
​30

394-474 *

* For studiet sykepleie, bachelor, deltid 4 år vil en andel av de 80 studieplassene ha Campus Helgeland som studiested. ​

 Kontaktperson