Tidligere Nord-student Emma (25) er statsministerens nærmeste rådgiver

Emma Svarva Giskås bruker kompetansen sin fra lærerutdanning og ledelsesfag i det hektiske arbeidet med å bistå statsminister Jonas Gahr Støre.

​​​​Bilde av Emma Giskås. Foto: Marte Kristiansen, ArbeiderpartietSPENNENDE ARBEIDSDAG: Tidligere Nord-student Emma Svarva Giskås (25) forteller om en variert og spennende arbeidsdag som politisk rådgiver for statsministeren. Foto: Ma​rte Kristiansen, Arbeiderpartiet​
​​​

Emma Svarva Giskås (25) har jobbet som politisk rådgiver for statsminister Jonas Gahr Støre siden januar, og forrige uke fikk hun tilbud om fast jobb i stillingen. 

– Det er selvfølgelig stas, og jeg trives veldig godt ​i jobben. Jeg har en variert arbeidsdag, og det er generelt høyt tempo. Vi er jo flere i teamet rundt statsministeren, men jeg er eneste politiske rådgiver. Jeg har hovedansvar for kalender og reiseplanlegging, prioriteringer og samarbeid med andre, forteller Giskås.

Utdannet grunnskolelærer

Giskås har to studieløp ved Nord universitet bak seg; grunnskolelærerutdanning i Levanger og et årsstudium i personalledelse og kompetanseutvikling i Bodø​. Hun opplever at nettopp denne utdanningsbakgrunnen er svært relevant for jobben som politisk rådgiver. 

– Jeg er veldig stolt av den utdanninga jeg har, og det at jeg er utdannet lærer får jeg bruk for hver eneste dag. Pedagogikk er vikti​g, og spesielt viktig er evnen til å bygge og bevare relasjoner med andre - også de jeg er politisk uenig med, sier den tidligere Nord-studenten. 

Giskås har vært aktiv i Arbeiderpartiet siden 2011, og veien til statsministerens kontor ble til via en jobb på partikontoret hun fikk under studiene i Bodø. 

– Det beste med jobben er alle de flotte menneskene jeg får møte, og det å se hva politikken betyr for folk. Det er også veldig fint å være så tett på og se hvor stor pris det er for folk å få møte statsministeren.

​​Bilde nummer 2 av Emma Giskås. Foto: Marte Kristiansen, ArbeiderpartietSAVNER STUDIETIDA VED NORD: Emma Svarva Giskås sier hun savner studietida, og anbefaler alle studenter til å engasjere seg for å få mest mulig ut av studietiden. Foto: Marte Kristiansen, Arbeiderpartiet

Få mest mulig ut av studietiden

Giskås forteller om gode minner fra studietiden. Ved siden av selve studiene jobbet hun som studentambassadør og var studentrepresentant i universitetsstyret. 

– Jeg hadde ei kjempebra studietid, og savner den tida. Studietida går så altfor fort! Det var utrolig artig å jobbe som studentambassadør​, og jeg opplevde det som et ærefullt oppdrag. Jeg satte også stor pris på samholdet jeg opplevde i studietiden, hvor jeg ble godt kjent med både de jeg studerte med og andre medstudenter.

Giskås har et klokkeklart tips til studenter for å få mest mulig ut av studietiden. 

– To ord, engasjer deg! Det er mitt beste råd, uansett hva du studerer og hvor du vil hen i verden. Ta del i aktiviteter og bli med. Selv lærte jeg utrolig mye av å engasjere meg i studentpolitikken.

– Og til sist, det vi alle egentlig lurer på; hvordan er statsministeren som sjef? 

– Jonas er en god sjef. Jeg må innrømme at jeg var veldig spent på det. Hvordan er han som leder landet som sjef for sine ansatte, og har han tid til det? Heldigvis har jeg erfart at han er en god lagbygger. Jonas har god tid til oss og ser sine ansatte, og vi har det veldig artig på jobb sammen, hele teamet, avslutter Giskås.


– Jeg er veldig stolt av den utdanninga jeg ha​r, og det at jeg er utdannet lærer får jeg bruk for hver eneste dag.​​

Emma Giskås Svarva​