Jonas Rennemo Vaag

Førsteamanuensis Fakultet for sykepleie og helsevitenskap
E-post:
jonas.vaag@nord.no
Tlf:
7402 2952
Mobil:
Kontor:
Levanger, B Hovedbygning 116

Om meg/bakgrunn

Jeg er førstemanuensis i samfunnspsykologi ved Nord universitet​. Jeg er også psykologspesialist, og har lang erfaring fra psykisk helsevern som behandler og forskningsrådigver.

Utdanning

Av utdanning har jeg profesjonsutdannelse i psykologi (cand.psychol), master i organisasjonspsykologi og en doktorgrad i samfunnsmedisin.

På fritiden lager jeg (sammen med to gode venner og kolleger) den populærvitenskapelige podcasten Psykologlunsj, og bidrar i tidsskriftet Scandinavian Psychologist. Jeg har også en egen fagblogg med navn Psykologibloggen.

Ved Nord universitet underviser jeg i psykologi, psykiatri, folkehelse, forskningsmetoder og noen andre samfunnsvitenskapelige emner på bachelor og masternivå. Om du er student på bachelorutdanningen i sykepleie eller masterutdanning i psykisk helsearbeid (ved Levanger eller Namsos), så vil du nok møte meg i løpet av studietiden.

For en presentasjon av det jeg holder på med, trykk på presentasjonen under:

Adobe Spark Page

Forskning

Mine forskningsinteresser er psykisk helse, arbeidspsykologi, folkehelse og intervensjoner i utdanning, klinikk og organisasjon.

Forskningsinteressene mine for tiden er innenfor temaområdene (1) arbeid og psykisk helse, (2) prestasjonsangst/sosial angst, (3) psykoedukasjon og (4) utdanningsforskning.

En presentasjon av musikerhelseprosjektet:

Adobe Spark Page

En presentasjon av forskning på intervensjoner i organsiasjoner:

Adobe Spark Page

For en oversikt over forskningen min kan du besøke profilen min på ResearchGate eller se publikasjonslisten på Cristin.

Du finner meg i 1. etasje i Hovedbygget på Røstad. Stikk gjerne innom for en prat om forskning, psykologi og psykisk helse.

I tillegg til å være førsteamanuensis på Nord er jeg for tiden også Førsteamanuensis II i organisasjonspsykologi ved Psykologisk Institutt ved NTNU.