Camilla Sandvik

Førsteamanuensis
Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag
Studiested
Levanger
Kontor
Levanger, C Nylåna 4.217
Kompetanseområder
Food and health, Sustainable development, Public health, Nutrition, Public health nutrition, Taste and taste development, Social inequality in health, Early intervention in food and health

Bakgrunn:

Cand.polit. med hovedfag i psykologi (NTNU, 1998), Ph.d. i samfunnsernæring (UiO, 2010).

Arbeidet som rådgiver ved Statens institutt for folkehelse seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet og ved RO (Ressurssenter for omstilling i kommunene) ;nasjonal ekspert i EU-kommisjonens generaldirektorat for helse og forbrukerspørsmål i to perioder, med ansvar for fagområdet public health nutrition (samfunnsernæring). ;

Førsteamanuensis i ernæring, mat og helse ved Nord siden 1. april 2017.

Kompetanseområder:

  • Medlem av Nasjonalt råd for ernæring (2024-2026)
  • Leder av Mat og helse i skolen - Innherred lokallag 2018-d.d.

Undervisning/ veiledning:

Mat og helse 1 for 1.- 7. trinn, ved lærerutdanningen, Nord

Mat og helse 1 for 5.-10. trinn, ved lærerutdanningen, Nord

Idrett og helse i et samfunnsperspektiv, master i kroppsøving- og idrettsvitenskap

Ernæring, fysisk aktivitet og ;folkehelse

Fysisk aktivitet og helse

Sosiale ulikheter i helse

Om spiseforstyrrelser hos skoleelever €“ hva bør lærere vite, og hva kan de ;gjøre?

Forskning:

Tidlig innsats i skolefaget mat og helse (pågående prosjekt)

Kommunale tilbud til voksne med lettere og moderate psykiske ;helseplager (2016-2018) i samarbeid med Sintef Helse, på oppdrag fra KS

Morgendagens omsorgsutfordringer (2014-2015) FoU-oppdrag for Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, for Ressurssenter for omstilling i kommunene

Organisering og ledelse av uorganiserte frivillige i helse- og omsorgstjenestene i norske kommuner (2014-2015) for Ressurssenter for omstilling i kommunene, på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet

Pro Children - Promoting and Sustaining Health through ;Increased Vegetable and Fruit Consumption among European Schoolchildren (2002-2006) ;

Publikasjoner:

Lenke til ;

2024
Mat og helse på 1.-4.trinn, sett fra elever og skolelederes ståsted. En kvalitativ undersøkelse av prioritering og praksis på fire ulike skoler. 2024, Mat og helse i skolen: s. 40-47;Slyngenborg-Jensen, Monica; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen; Palojoki, Päivi; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin
2021
Rammefaktorenes betydning for mat- og helseundervisningen på 1.–4. trinn 2021, Acta Didactica Norden (ADNO): Volum 15;Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla
2023
Young students` perception of the "health" perspective in the Norwegian school subject food and health 2023,;Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik
Head Teachers’ Perceived Importance of Food and Health in Grades 1 − 4 in Norway 2023,;Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen
2022
Elevers oppfatning av mat og helse på 1. - 4. trinn 2022,;Aadland, Eli Kristin; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen
Mat- og helsefaget i skolen – er det så nøye da? 2022,;Sandvik, Camilla; Grande, Grete Modell
2019
Tilfeldigheter styrer mat- og helsefaget i småskolen 2019, Dagbladet:;Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin
Tilfeldigheter styrer matfaget 2019, Dagbladet: s. 30-31;Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin
Hvem har ansvaret? 2019, Dagsavisen:;Sandvik, Camilla; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Aadland, Eli Kristin
Mat og helse inn i skolen 2019, Dagsavisen:;Sandvik, Camilla; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Aadland, Eli Kristin