Grete Modell Grande
Av utdanning er jeg allmennlærer med tilleggsutdanning i kunst og håndverk, mat og helse, middelhavsmat, entreprenørskap og innovasjon i skolen og utviklings- og læringsarbeid i skolen. I tillegg har jeg en master i tilpasset opplæring.
Jobbet i grunnskolen fra 1991-2018, ansatt ved Nord universitet fra 1.januar 2017.
Jobber med Mat- og helserelaterte undervisningstema for grunnskolelærerutdanninga og barnehagelærerutdanninga.
Sitter som nestleder i landsstyret for organisasjonen Mat og helse i skolen (Mat og helse €“ Mat og helse i skolen), som også er tilknyttet Samarbeidsforum for praktiske og estetiske fag (Samarbeidsforum (sef.no)). Er medlem det nasjonale nettverket for lærere i mat og helse i U/H-sektoren, og medlem i Mat og helse i skolen - Innherred lokallag.
Kompetanseområder:
- Mat og helse i skolen
- Didaktisk arbeid i mat - og helsefaget
- Matens pedagogiske muligheter
- Grunnleggende ferdigheter i mat og helse
- Grunnleggende matlagingsmetoder og teknikker
- Konservering
- Utforskende undervisning i mat og helse
- Entreprenørskap i mat og helse
- Smak og sensorikk
- Kostholdsplanleggeren
- Matvareallergi og intoleranse
- Kostholdsplanleggeren
- Årsplanlegging
- Samisk mat og kultur i mat og helse
Underviser i Mat- og helserelaterte undervisningstema for grunnskolelærerutdanning (GLU og MaGlu), for barnehagelærerutdanninga (BLU), samt i uteområdet som læringsarena (UTOLA).
med hovedvekt på:
Mat og helse 1 for 1.- 7. trinn, og Mat og helse 1 for 5.-10. trinn, ved lærerutdanningen, Nord.
Er tilknyttet forskergruppa om Utvidet klasserom og varierte læringsmetoder ved Nord
Er tilknyttet forskergruppe om samisk mat og kultur på tvers av U/H-institusjoner