Publiser din oppgave

BRAGE inneholder bl.a. åpne institusjonsarkiver for alle de tidligere institusjonene som fra 1.1.2016 utgjør Nord universitet.

Hvorfor publisere i åpent institusjonsarkiv?

  • ​Oppgaven din blir søkbar i Oria, Google og i databasen NORA, der du kan søke etter elektroniske oppgaver fra hele Norge.
  • Du bidrar til å samle og dele kunnskap.  Nye studenter bruker ofte BRAGE-arkivene for å få innsikt i den akademiske verden, før de selv begynner å skrive oppgaver.​
  • Du blir en del av det akademiske samfunnet - og danner gode vaner i forhold til formidling av kunnskap og informasjon.

BRAGE hint

BRAGE HiNT blir for tiden slått sammen med tidl. HiNe og UiN sine åpne institusjonsarkiv.

Nå kan du parallellpublisere i Brage. Da får du flere lesere og kanskje flere som siterer arbeidet ditt...

- les mer om open access: www.openaccess.no

- hva du må tenke på:

Du må sjekke avtalen du har med forlaget/tidsskriftet om de gir deg lov til å parallellpublisere publikasjonen din. De fleste forlag (90 %) godtar det, men dette må avklares på forhånd.

Nyttige nettsteder for å finne ut hvilken praksis det enkelte forlag/tidsskriftet har innen opphavsrett og selvarkivering: www.openaccess.no (Norge)
og www.sherpa.ac.uk/romeo (internasjonalt).

- hvordan gjør du det?

Send en pdf-fil med det du har publisert med bekreftelse på at du tillater en slik publisering til hege.tangen@nord.no. Deretter legges det ut i Brage for deg. Se
Avtale Brage  (PDF, 94 kB)
- og hvorfor er dette så viktig?

Synliggjøring av din (og institusjonens) forskning og faglige arbeid
Rask publisering

Forskningen blir tilgjengelig for alle – gratis
Offentlig finansiert forskning bør være åpent tilgjengelig for alle
- hvor blir publikasjonen tilgjengelig?

Når publikasjonen er lagt inn i Brage, kan den finnes igjen ved søk på nettet (f.eks. via Google Scholar), ved søk i NORA (Norwegian Open Access Archive) - i tillegg til å søke i portalen til Brage eller Cristin.

Les retningslinjene for Brage HiNT:

brage hine

BRAGE HiNT blir for tiden slått sammen med tidl. HiNe og UiN sine åpne institusjonsarkiv.Masteroppgaver, bacheloroppgaver (med karakter A-C) og andre studentoppgaver av høg kvalitet publiseres i Brage.

Publisering på nett gjør oppgaven din mer synleg.  Oppgaven vil være tilgjengelig over hele verden, den kan leses av flere samtidig og er aldri "utlånt". Du beholder opphavsretten til oppgaven, selv om den blir lagt ut i Brage.

Har du ikke fått tilbud om å publisere oppgaven din elektronisk, eller du har valgt å si nei til det ved innlevering, kan du kontakte biblioteket i ettertid for å skrive under avtale og få oppgaven din publisert.

Vil du publisere? Ta kontakt med biblioteket for mer informasjon.
Klikk her for å se studentoppgaver fra tidl. HiNe.

BRage BLIX - Tidl. uin

BLIX inneholder forskningspublikasjoner og master- og bacheloroppgaver. Oppgaver publisert i BLIX er søkbare i Oria, Google og NORA.
BRAGE BLIX blir for tiden slått sammen med tidl. HiNe og HiNT sine åpne institusjonsarkiv. 


Hvordan publisere i BLIX?

  • ​​Nå du leverer masteroppgaven din kan du i Fronter si "JA" til at du vil publisere oppgaven din elektronisk.
  • Av hensyn til Åndverksloven må du også signere avtalen for å gi samtykket ditt.
  • Dersom masteroppgaven din tilfredsstiller Universitetsbibliotekets utvalgskriterier, vil vi publisere oppgaven din etter at sensur er falt. 
  • Har du allerede levert eller er tidligere student? Ta kontakt med Universitetsbiblioteket.