Universitetsbiblioteket Vesterålen


​​​​​​​​​​​​Universitetsbiblioteket (UB) i Vesterålen finner du i 1.etasje i Hurtigrutens Hus i Stokmarknes sentrum. I biblioteket er det leseplasser med og uten fast pc, og arbeidsplasser for gruppearbeid. UB har litteratur som dekker fagområder det forskes og undervises i ved studiestedet, og UB har noen få eksemplarer av alle bøker som inngår i pensum.

I tillegg til bibliotekets arealer, er det det et grupperom i 2. og et 3.etasje. Studiestedets foaje kan også benyttes for leseplasser eller gruppearbeid. Grupperommet i biblioteket kan reserveres ved å kontakte bibliotekar eller administrasjon.

Biblioteket har flerbruksmaskin for utskrift/kopiering/skanning. Maskinen kan kun brukes med ansatt- eller studentkort. Pc-er som krever pålogging er koblet til skrivere. Les mer om utskrift her

Det står to søketerminaler i biblioteket. Disse er beregnet på enkle oppslag i Oria m.m., og er ikke koblet til skriver. 

Bestilte bøker/artikler hentes i selvbetjent hentehylle. Lån og innlevering registreres på utlånsautomaten. Innleveringer kan også legges i en av bokkassene (en utenfor inngangen, en ved søketerminaler). 

Vi besvarer alle henvendelser vi får i skranken, på telefon eller e-post. For en utvidet veiledning i litteratursøk, bruk av EndNote eller andre bibliotektjenester, avtal gjerne tid med bibliotekar. Tjenesten tilbys alle studenter og ansatte. Ta helst kontakt på e-post for å avtale tid.

I betjent åpningstid er biblioteket åpent for alle over 18 år som er bosatt i Norge.

Meråpent bibliotek
UB Vesterålen er et meråpent bibliotek. Det vil si at lokalene og samlingene er tilgjengelige for studenter og ansatte registrert ved Nord universitet Vesterålen selv om det ikke er personale til stede, alle dager, hele året, hele døgnet.

For tilgang til biblioteket når det er ubetjent brukes adgangskort (ansatt-/studentkort) og pin-kode. Pin-kode lages på selvbetjeningsportalen

NB: Nord-studenter som ikke er registrert i Vesterålen, men ønsker tilgang til biblioteket, ta kontakt med biblioteket i åpningstiden.

Åpningstider

​​Bibliotek

​​Betjent åpningstid
(sommertid)
​​Selvbetjent, åpent med kort+kode for ansatte og studenter
Merknad

​UB Vesterålen
​Mandag-fredag: 09:00–15:30

Uke 29, 30 og 31: Ingen betjening
​Alle dager hele døgnet​


Bare for allerede registrerte brukere uke 29-31.​Bestillinger ikke mulig uke 29-31​.


I forbindelse med jul, påske og sommerferieavvikling vil det være endringer i åpningstidene, disse blir annonsert på bibliotekets nettsider. Biblioteket er ubetjent/stengt alle helligdager som 1. mai, 17. mai, Kristi Himmelfartsdag og 2. pinsedag. 

Kontaktinformasjon

Tlf: 75 51 70 63

E-post: ubvesteralen@nord.no 

BESØKSADRESSE
Hurtigrutens Hus i Markedsgata på Stokmarknes

POSTADRESSE           
Nord universitet
Universitetsbiblioteket Vesterålen
Postboks 349
8455 Stokmarknes