Gjør veterinærdrømmen virkelig

– Kjærligheten til dyr er grunnen til at det har vært en barndomsdrøm å bli veterinær. Det sier Anna Jensen som studerer Animal Science ved Nord universitet.


– Det er et stort pluss at vi har så mange veier å gå etter endt utdannelse, sier Nord-student Anna Jensen.
Anna Jensen (23) fra Fredrikstad er veterinærstudent på 4. året. Etter halvannet år på studieprogrammet Animal Science i Bodø, er hun nå i Kosice i Slovakia for å utdanne seg til veterinær ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP). 

Det var imidlertid en tilfeldighet at hun endte opp i Bodø. 

– Jeg har alltid vært glad i realfag og ønsket å studere det for å få flere studiemuligheter videre. Tilfeldigvis endte jeg opp med å studere dette ved Nord universitet i Bodø. Etter noen måneder her oppdaget jeg studieprogrammet Animal Science og søkte meg inn på det, sier Anna.

– Selv om det ikke var planlagt er jeg utrolig glad for at jeg dro til Bodø. Jeg visste ingenting verken om byen eller universitetet og hadde ingen forventninger, men endte opp med å finne drømmestudiene. Forkjærligheten for dyr er grunnen til at det har vært en barndomsdrøm å bli veterinær.

Store kulturforskjeller

Klikk her for å endre bildet
Kule krypdyr: Anna Jensen sier hun gjerne vil jobbe i en smådyrsklinikk når hun er ferdig med utdanningen sin i 2022. Foto: privat.
Studieprogrammet i Animal Science er et samarbeid mellom Nord universitet og UVMP. Etter halvannet år i Bodø blir du overført til Slovakia og UVMP for å ta det resterende halvannet året. Etter fullført bachelorgrad er du garantert overgang til 4. året på veterinærmedisin ved UVMP. Veterinærutdannelsen er på totalt seks år.​

– Det er veldig annerledes å være student i Slovakia. Faglærerne er autoritære og stiller store krav til oss, det er flere muntlige eksamener og vi må totalt sett være langt mer selvstendige. Det legges lite til rette for oss slik som vi er vant til fra Norge. 

– Når man blir vant til dette er det likevel utrolig fint å være student her. Det er et flott internasjonalt miljø og et prisnivå som gjør at vi kan leve godt av det norske studielånet.

Anna har også mange gode minner fra tiden som student ved Nord i Bodø.

– Naturen rett utenfor studenthybelen og ikke minst nordlyset var fantastisk å oppleve. Jeg bodde i Mørkvedlia studentpark, og hadde det helt fantastisk der. Universitetet er også utrolig fint. Alle de ansatte, spesielt de i kantina, er utrolig greie og imøtekommende. De var med på å gjøre tiden min der ekstra spesiell. 

– Bodø som by er også akkurat passe stor, og med flyplassen midt i sentrum er det kort vei for oss søringer å komme oss hjem på ferie, ler hun. 

Ingen hastverk med å legge fremtidsplanene

Klikk her for å endre bildet
Ålreite dyr: Som Animal Science-student får du oppleve studielivet både i Bodø og i Kosice. Foto: privat.
Når Anna fullfører studiene våren 2022 vil hun ha mange muligheter i arbeidsmarkedet, og hun har ikke hastverk med å bestemme seg for hva hun vil gjøre.

– For øyeblikket så tenker jeg at jeg ønsker å jobbe på en smådyrsklinikk. Jeg har også vært inne på tanken om både akvakultur og legemiddelindustrien. 

– Det er et stort pluss at vi har så mange veier å gå etter endt utdannelse. Det blir spennende å se hvor jeg ender opp.
Nord-student

Navn: Anna Jensen
Alder: 23 år
Studerer: Animal Science
Studiested: Bodø og Kosice

Animal Science

Studiepoeng: 180
Studiested: Bodø og Kosice, Slovakia
Organisering: Heltid
Opptakskrav: 

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse med spesielle opptakskrav. Studiet krever ikke egne opptaksprøver.

Du må dokumentere Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og Kjemi 1 og 2.


>> Les mer om studieprogrammet: Animal Science