Algae to Future (a2f) har som hensikt å undersøke mikroalgers potensial til å produsere protein av høy kvalitet, flerumetta fettsyrer, og karbohydratene med lavt karbonfottrykk som sunne ingredienser for mat og fôr i fremtiden. Videre skal prosjektet etablere et fundament for industriell mikroalgeproduksjon i Norge ved å bruke naturressurser og biprodukt fra eksisterende kilder for næring innen landbruk, akvakultur og prosessindustri.
Prosjektets totale budsjett er på 54,7 mill. kroner og finansieres av Norges Forskningsråd. Prosjektet ledes av NIBIO, og har en rekke samarbeidspartnere.
a2f er delt i ti arbeidspakker (AP), hvor Nord universitet leder AP6: Muligheter for bruk av lipidrik algebiomasse - fisk som eksempelstudie. Målet er å undersøke mikroalgenes egnethet som kilde til flerumettede fettsyrer, proteiner, antioksidanter og pigmenter i laksefôr, som mulighet for produksjon av høyverdig sjømat.
PROSJEKTKONTAKT