Akvakultur

Akvakultur, også kjent som havbruk, innebærer avl, oppdrett og høsting av planter og dyr i alle typer vannmiljøer.

​​​​​​​​​​​​​​Akvakultur er trolig den raskest voksende mat-produserende sektor i verden, og står nå står for nesten 50 prosent av verdens sjømat. Spesialiseringen i havbruk har som mål å gi studentene en dyptgående kunnskap i utvalgte områder av akvakultur.  ​

Fordypning
Gjennom valg av tema, kan du fordype deg i fag som akvakulturernæring, fiskefysiologi, fiskehelse, kvalitet og/ eller matsikkerhet. Masteroppgaven er normalt innenfor temaer som reproduksjon av fisk, ernæring, fiskevelferd og helse, og muskel kvalitet. Det praktiske arbeidet kan utføres i universitetets egen forskningsstasjon i Mørkvedbukta, eller i nært samarbeid med næringen.

Masteroppgave
Du velger selv om du vil gjøre en masteroppgaven på 30 eller 60 studiepoeng. Dersom du velger masteroppgave på 30 studiepoeng, kan du ta valgemner i for eksempel økonomi og ledelse som tilbys ved andre fakulteter ved Nord universitet.​

Læringsutbytte

Kunnskap

• Har generell kunnskap og oversikt over oppdrettsarter og ulike praksiser innen havbruk verden over.
  • Har avansert forståelse av de etiske utfordringene til bærekraft i kommersiell oppdrett.
  • Ha praktisk kunnskap om relevante vitenskapelige metoder og vitenskapelig kommunikasjon.

Ferdigheter

Kandidaten:

• Har de nødvendige ferdigheter for å effektivt kunne hente ut og kritisk vurdere og håndtere akademisk informasjon om akvakultur.
  • Er I stand til å bruke relevante referanseverktøy, presentere teknikker og vise skriftlige ferdigheter.
  • Har akademiske ferdigheter I ulike aspekter ved akvakultur, og er i stand til å designe et eksperiment.

Generell kompetanse:

Kandidaten:

• Kan kommunisere viktige problemstillinger, utfordringer og løsninger innen akvakultur, både med industrien, blant vitenskapelige og med allmennheten.
  • Kan anvende grunnleggende forskningsmetoder og akademisk formidling innen fagområdet for masteroppgaven.
  • Kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre forskere innen akvakultur, og dermed bidra til kontinuerlig forbedring av god forskningspraksis.

Forskningsgruppe

Anbefalte valgemner

Studenter med spesialisering i akvakultur anbefales følgende alternativer:

​Alternativ 1​​

MASTER I BIOVITENSKAP

Akvakultur

Undervisningssted: Bodø
Varighet: 2 år, 120 studiepoeng.
Språk: Engelsk
Søknadsfrist: 15. april