God stemning under åpning i Mo i Rana

I dag ble det skrevet historie ved Nord universitet i Mo i Rana: To grunnskolelærerutdanninger startet opp. – Førsteinntrykket er kjempegodt, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Jesper Flosand Aune (21).

​​​​​​​​​I dag gikk startskuddet for to femårige lærerutdanninger i Mo i Rana. Det er første gang at Nord universitet tilbyr master grunnskolelærerutdanning 1-7 og 5-10 her. 

– Gleder meg enda mer etter denne mottakelsen

Jesper Flosand Aune (21) fra Namsos, Vegard Henriksen (26) fra Mosjøen og Jesper Selsbakk (19) fra Bodø var godt fornøyd med velkomsten. De ser frem til å bli kjent med medstudenter og komme i gang med utdanningen. Alle tre har valgt utdanningen som gjør at de kan undervise barn og ungdom fra 5-10. trinn.

– Jeg er etablert i Namsos og har en ettåring hjemme. Da passer det veldig godt med nett- og samlingsbasert utdanning. Jeg kan være mye hjemme samtidig som jeg studerer, og jeg kan jobbe litt ved siden av, sier Jesper Flosand Aune.  

Velkomsthilsener fra faglærere, trinnkoordinatorer og ledere, akkompagnert av allsang og gitarspill, gjorde at de traff tonen med studentene.​​
ALLSANG OG GITARSPILL: ​​​​​Snorre Sivertsen spilte gitar og faglærere og studenter sang med på blant annet "Smak av honning" av deLillos. Foto: Nina Kjeøy

– Jeg har gledet meg til å starte opp. Jeg gleder meg enda mer etter denne mottakelsen. Førsteinntrykket er kjempegodt, sier Jesper Flosand Aune. 


​​BLE KJENT: Jesper Flosand Aune (21) fra Namsos, Jesper Selsbakk (19) fra Bodø og Vegard Henriksen (26) fra Mosjøen skal alle ta nett- og samlingsbasert master grunnskolelærerutdanning 5-10. Foto: Nina Kjeøy


​HJERTELIG VELKOMMEN: Trinnkoordinatorene Marian B. Sivertsen (t.v.) og Anne Mette B. Rosø ønsket alle studentene velkommen, og gikk gjennom programmet for åpningsdagen.

Vil ha ei utdanning som gir en trygg og spennende jobb

Marit Bang (28) fra Mo i Rana har valgt utdanningen som gjør at hun kan undervise 1-7. trinn. Hun har hatt ulike midlertidige jobber tidligere. Nå har hun bestemt seg for å bli lærer.

– Læreryrket er trygt, og det trengs alltid lærere. Jeg vurderte lærerutdanning da jeg var yngre også, men da ble det ikke. Nå er jeg klar og synes læreryrket høres spennende ut. 


​TRYGT OG SPENNENDE YRKE: Marit Bang (28) har bestemt seg for å ta ei utdanning som gir fast jobb og spennende arbeidshverdager. Hun tar master grunnskolelærerutdanning 1-7. Foto: Nina Kjeøy

​​​Bendik Buhaug (27) bor i Vesterålen. Han har tidligere jobbet mye med friluftsliv og voksne. Nå har han funnet ut at han ønsker å jobbe med friluftsliv og barn og har derfor startet på master grunnskolelærerutdanning 1-7.  

 ​​BRENNER FOR FRILUFTSLIV OG BARN: Bendik Buhaug bor i Vesterålen og tar nå nett- og samlingsbasert grunnskolelærerutdanning 1-7 i Mo i Rana. Foto: Nina Kjeøy

– Dere skal lære å bli gode lærere 

Leder for grunnskolelærerutdanningen, Morten Edvardsen, understreket hvor viktig læreryrket er - og at alle studentene gjennom utdanningen skal lære seg å bli gode lærere. 

– Lærer er ikke noe du er når du starter som student. Dere gjør en viktig investering i livet når dere tar denne utdanningen. Det å lære seg å støtte elevene ut fra det utgangspunktet hver enkelt har, er noe av det viktigste dere kommer til å gjøre, sier Edvardsen.

​VIKTIG INVESTERING: Faggruppeleder for grunnskolelærerutdanningene ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet, Morten Edvardsen, betegner utdanningen som en viktig investering i livet. Foto: Nina Kjeøy.

Studentverten delte ut kinobilletter

Studentvert Martine Mikkelsen sørget for at de nye studentene fikk en hilsen fra Rana kommune. Hun delte ut gratisbilletter til kino, basseng og slalombakke. 

– Det er alltid spennende når nye studenter kommer. Jeg er sikker på at de kommer til å trives, smiler hun.  

​VARM VELKOMST: Studentvert ved Campus Helgeland i Mo i Rana, Martine Mikkelsen (28), ønsket studentene velkommen. I gave fra Rana kommune hadde hun gratis kinobilletter,  billetter til basseng og slalombakker. Foto: Nina Kjeøy.

I lunsjen fikk studentene tid til å slå av en prat med hverandre. Det var studenter både fra Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge, og de tok rådet fra faglærerne om å bli kjent med hverandre første samlingsuke på alvor. 

​​GOD PRAT PÅ EN ARMLENGDES AVSTAND: Smittevernhensyn gjorde at bord og stoler var plassert godt fra hverandre. Studentene fikk likevel til å bli kjent. Her er det lunsj i kantina. Foto: Nina Kjeøy


​KØ FOR Å KOMME INN: Spriting av hender før studentene gikk inn i auditoriet.

Alltid et høydepunkt å ønske studenter velkommen

Dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, Egil Solli, synes alltid at det er et høydepunkt å ønske nye studenter velkommen.

– Vi er veldig fornøyd med å starte opp to nett- og samlingsbaserte grunnskolelærerutdanninger her i år. Allerede neste år starter vi også opp barnehagelærerutdanning. Det er viktig for rekrutteringen av lærere til regionen vår, sier Solli​.  

Det er nedgang i antall studenter som starter i Mo i Rana i år sammenlignet med opptaket ved Nesna i fjor. 

–​ Vi trenger enda flere studenter som velger å ta grunnskolelærerutdanning, og vi har et langsiktig perspektiv på satsingen, sier Solli (bilde under)​.


​​

 Kontaktperson