En – to – tre: Nå kommer en beskjed!

Julie Vikestad Olsen (27) er lærer. En lidenskap som bare blir sterkere og sterkere. – Jeg prøver hele tida å ta barna på fersken når de er gode, sier hun.


På rett hylle: Julie Vikestad Olsen sin drøm om å bli lærer ble vekket til live da hun jobbet som MOT-ambassadør etter videregående skole. 
Vi befinner oss i andre etasje ved Markabygda montessoriskole i Levanger. I klasserommet er det god atmosfære og arbeidsroen er total. Klassisk musikk fyller rommet, mens elevene lager fargerike tegninger inspirert av tonene de hører. 

Mot slutten av timen, når elevene er i mål med oppgaven, tar lydnivået seg noe opp. 

«En – to – tre», sier læreren. «Nå kommer en beskjed!», svarer alle elevene samstemt – og blir møtt med et varmt smil.

Å utgjøre en forskjell for elevene

Læreren heter Julie Vikestad Olsen. 27-åringen fra Levanger ble ferdig utdannet ved Nord universitet i 2017, og fikk fast jobb her i Markabygda i fjor høst. 

– Etter videregående skole jobbet jeg som MOT-ambassadør i flere år. Da møtte jeg barn og unge overalt i Norge, og det vekket lærerdrømmen i meg, sier hun.

– Som lærer får jeg være med på å gjøre en forskjell for barn og unge. Det aller beste jeg vet er å se at det tennes et lys av mestringsfølelse i øynene deres. Da kjenner jeg at jeg blir så genuint engasjert og ivrig selv, at det ikke er noen tvil for meg om at det er dette jeg har lyst til å holde på med. 

Første bud: Gjør foreldrene trygge!

Klikk her for å endre bildet
Gnist som gir gåsehud: – Jeg minnes spesielt godt en elev som stod fast med noe hun hadde jobbet lenge med. Så plutselig løsnet det. «Nå skjønte jeg det», sa hun. Det å se den gnisten og at hun ble så glad ga meg gåsehud og ble en bekreftelse på hvorfor jeg er på rett sted, sier Julie Vikestad Olsen.
Noe av det som gjør hverdagen ekstra spennende for Julie, er alle de ulike rollene du har som lærer. Det er ikke bare eleven du skal ha god relasjon til, men også kollegaene og ikke minst elevenes foreldre og foresatte. 

– Det er så viktig med et tett og godt samarbeid med heimen, også for å forstå elevene ut fra hvor de kommer fra. Det er viktig å involvere foreldrene også når ting går bra. For meg handler det om å ta barna på fersken når de er gode, sier hun.

– Å gjøre foreldrene trygge på at alt du gjør er for barnas beste, er første bud. Da kan du lettere sette grenser og være streng. 

– Du må være deg bevisst makta du har som lærer

Julie har mange gode minner fra tiden som lærerstudent ved Nord universitet, og oppfordrer flere til å gå samme vei som henne. 

– Vi trenger flere lærere. Samtidig handler det om å få rett folk på rett plass. Det å være lærer handler like mye om hvem du er som hva du kan.

– Som lærer er du en veldig viktig voksenperson i livet til mange barn og unge. Sånn sett har du som lærer ganske mye makt, og den makta må du være deg bevisst. Du sitter på en måte med livet deres i hendene dine, og kan påvirke i begge retninger, sier Julie.

Nord-student


Navn: Julie Vikestad Olsen
Yrke: Lærer
Utdanning: Grunnskolelærer

Sted: Levanger
Grunnskolelærerutdanning master

Studiepoeng: 300
Studiested: Bodø, Levanger og Mo i Rana
Organisering: Heltid / samlingsbasert
Opptakskrav: Generell studiekompetanse med spesielle opptakskrav

Du må ha: 
  • minst 35 skolepoeng
  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk (393 timer)
  • gjennomsnittskarakteren 4 eller bedre i matematikk (fellesfag 224 timer)

>> Se våre lærerutdanninger. 

Hva er Nord alumni?

  • Ordet "alumni" refererer til tidligere studenter ved et universitet eller høgskole. 


  • Nord alumni er en artikkelserie som handler om tidligere Nord-studenter som nå arbeider i ulike yrker.


  • Målet med artikkelserien er å vise hvilke karriereveier Nord-studenter velger, og hvilke bransjer de ender opp i etter endt utdanning. 


  • Les flere alumni-portretter her