100 nye lærere feiret fullført utdanning

100 studenter feiret at de er ferdige med femårig grunnskolelærerutdanning ved Nord universitet. De er de første studentene som går ut etter at ny, femårig grunnskolelærerutdanning ble innført i 2017.

​​
Nyutdannede lærere på Nesna: Rad en, fra venstre: Hanne Mari Pohjola Trones,  Celine Viktoria Rødsand, Helene Johansen Nikolaisen, Solveig Alice Angelsen Aakervik, Ragnhild Lorentsen Sommerseth. Rad to: Natalje Sjåvik,, Kirsti Andersen, Caroline Skogmo, Reneè Vonheim, Fredrikke Høgseth Noreng. Rad tre: Josefine, Mediaas Pettersen, Alise Horn Eide, Karina Mikalsen, Ellen Synøve Leiknes, Ingrid Høvik Andrine Granheim, Mathias Victor Lockert. Rad fire: David Lande, Daniel Aagaard Trolie. Foto: Halvor Hilmersen.

Fem år med forelesninger, lesing, praksisperioder, eksamener, nye vennskap, studentliv og masteroppgave er historie. Denne uka var det avslutningsseremonier for 100 grunnskolelærerstudenter. 

Attraktive i arbeidsmarkedet

Dette er de første kullene med grunnskolelærere som kommer ut med ei femårig, integrert masterutdanning etter at denne ble innført i 2017. 

Det er ikke bare enkelt å være de første ute i et nytt utdanningsløp. Med masterutdanningen får studentene både faglig bredde og faglig dybde. 

Gratulerer til alle studenter som nå har fullført den nye grunnskolelærerutdanningen. Den metodiske tekningen, systematikken og struktren som ligger i masterutdanningen, er noe en nyter godt av på mange felt i arbeidslivet, sier Egil Solli, dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. 


Freyja Hansen-Turner (t.v.) , Gunnar Svingen og June Celia Pedersen har fullført grunnskolelærerutdanningen i Bodø. Foto: Hanne Gravrok 

Studenter med ambisjoner

Flere av studentene har fremtidsplanene klare. Gunnar Svingen har fått seg fast jobb på Lakkegata skole i Oslo etter å ha fullført et langt studium.
 Det føles litt absurd. Jeg har ikke gått og ventet på dagen akkurat. Litt rart å skulle gå videre da det har blitt en livsstil å være lærerstudent ved Nord. Også er det litt vemodig siden jeg flytter fra Bodø og til Oslo, der jeg har fått jobb. Nå i dag kjente jeg liksom at jeg var tilbake som på dag en av studiet. Det har gått fort! Jeg synes studiet har vært gull, og det beste har vært klassen. Nord har vært mer enn en utdanningsinstitusjon for meg i hvert fall. Universitetet har vært mer som en god samarbeidspartner som hele veien har tilrettelagt for meg, sier han. 
 
Freyja Turner-Hansen er fra Lofoten, og tenker å søke seg dit etter endt studie. 

​ Hva tenker du om å ha sommerferie etter 5 års studie?  

– Jeg gleder meg til å få slappet litt av. Det har vært travelt det siste halve året, det har gått mye tid. De fleste har jobb ved siden, også jeg, også har jeg også skrevet masteroppgaven nå det siste halve året. Så jeg skal være så ærlig å si at nå skal det bli godt å få slappet litt av.
 
June Celia Pedersen har fått seg fast jobb på St. Eystein skole i Bodø og tenker følgende om overgangen fra studenttilværelsen til yrket som lærer: 

 Jeg har jo jobbet en stund ved St. Eystein allerede, men nå starter jeg ordentlig på den viktige lærerjobben. Jeg gleder meg til å få gjøre en forskjell for elevene og å få se utvikling. Hvis jeg ikke hadde hatt jobben fra før, hadde jeg kanskje synes det var mer skummelt, men nå gleder jeg meg bare til å komme skikkelig i gang.