Fire millioner til utvikling av enda bedre lærerutdanning

Faggruppeleder for grunnskolelærerutdanningen ved Nord universitet, Morten Edvardsen, og professor Janice Bland skal sammen med meritterte universitet i Canada utvikle ei enda bedre lærerutdanning.

​Faggruppeleder for grunnskolelærerutdanningen ved Nord universitet, Morten Edvardsen, og professor Janice Bland fikk nylig innvilget to NOTED-søknader (Norwegian Partnership Programme for International Teacher Education). Til sammen er det snakk om nær fire milllioner kroner.

Samarbeid med meritterte universitet

Det ene forskningsprosjektet går på dybdelæring i engelsk og er et samarbeid med Bishops university, School of Education i Quebec i Canada. Det andre er et samarbeid med Faculty of Education ved Queens university i Canada.

Sistnevnte er et fireårig prosjekt som tar for seg ulike dimensjoner i ei utdanning: Teknologi og innovasjon, utdanning- og skoleledelse, flerkulturell forståelse, mangfold og inkludering samt talentfulle barn og hvordan skolen tilrettelegger undervisningen for disse.

- Vi skal samarbeide med de fremste og beste kompetansemiljøene i verden om å utvikle lærerutdanningen på de områdene vi ønsker å være ledende, sier Edvardsen, som sammen med gode kolleger ser frem til å ta fatt på forsknings- og utviklingsarbeidet.

Viktig nettverk og samarbeid

Prodekan forskning ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet, Lars Kirkhusmo Pharo, gratulerer Edvardsen og Bland med at søknadene ble innvilget.

- Dette er internasjonale forskningsprosjekt, som bidrar til å skape internasjonale nettverk og publikasjoner, og det er svært viktig for oss, sier Pharo.