Julie vil formidle musikkglede

Julie Nordpoll Sagli har alltid gått med en musikklærer i magen. Hun valgte faglærerutdanning i musikk ved Nord universitet for å nå målet sitt.

​​
På vei mot lærerdrømmen: Julie Nordpoll Sagli (20) vil bli faglærer i musikk. Utdanningen tar hun ved Nord universitet i Levanger, hvor hun stortrives. Foto: Ole Johan Ramfjord
– Jeg har veldig lyst til å bli lærer i den videregående skolen, og da jeg spurte lærerne mine om hvor jeg burde søke mente mange at jeg måtte velge ei utøvende utdanning. 

– Men jeg kjente på at det ikke var min greie. Jeg vil vise andre at musikk er morsomt og valgte å gå for faglærerutdanning i musikk, sier Julie Nordpoll Sagli (20).

Hun er inne i sitt første studieår på faglærerutdanninga i musikk ved Nord universitet sin campus Røstad i Levanger.

– Jeg synes det er veldig bra. Det er lett å komme i kontakt med folk, faglærerne er superdyktige og jeg fikk den relasjonen med dem som jeg ønska. Jeg går i en liten og fin klasse, nivået er godt og det er bra folk, sier Nordpoll Sagli. 

Snakket med tidligere studenter

Det er flere grunner til at Sagli valgte Nord universitet og Levanger, blant annet erfaringene fra tidligere studenter og størrelsen på studiestedet. 

– Jeg tenkte at det var en fordel at det er et litt mindre studiested, for da kan du få bedre kontakt med faglærerne. Jeg snakket også med folk som har studert her tidligere, og det var en viktig årsak til at jeg valgte å begynne her.

Julie Nordpoll Sagli sier du kan leve et aktivt studentliv i Levanger, hvis du har et ønske om det.

– Du kan være med på veldig mye, hvis du vil. Det er mange aktiviteter, vi har Røstad scene (studenthus og konsertlokale på campus), en gang i måneden arrangeres det quiz og det er onsdagskafé. Levanger i seg selv er en veldig fin by. Naturen er annerledes enn hjemme på Tynset, men den er veldig flott, sier Julie Nordpoll Sagli. 

Spennende praksisperiode

Klikk her for å endre bildet
Godt grep: – Ikke vær redd for å prøve noe nytt, er Julies råd til andre som skal velge høyere utdanning. Eksempel bildetekst. Foto: Ole Johan Ramfjord
Da nord.no møtte musikkstudenten var hun i praksis på Stokkan ungdomsskole i Stjørdal.

– Jeg synes det er veldig spennende. Det er artig å utøve lærerfaget og se hvordan det egentlig er. Det er interessant å se responsen på de oppleggene du lager.

– Hva vil du si til de som vurderer å ta faglærerutdanning i musikk ved Nord universitet?

– Sjekk Nord universitet sine nettsider og snakk med tidligere studenter for å få et inntrykk av hvordan det er. Og ikke vær redd for å prøve noe nytt, sier Julie Nordpoll Sagli. 

Student:

Navn: Julie Nordpoll Sagli
Alder: 20 år
Studerer: Faglærer musikk
Studiested: Levanger

Faglærerutdanning i musikk 


Studiepoeng: 180 
Studiested: Levanger 
Organisering: Heltid 
Opptakskrav: Minst 35 skolepoeng, minst karakter 3 i matematikk og norsk. I tillegg må du gjennomføre en opptaksprøve 
 
Studiet kvalifiserer deg for arbeid med musikk i grunnskole, videregående skole, kulturskole og annet opplærings- og formidlingsarbeid for barn, unge og voksne. Studiet gir formell lærerkompetanse for tilsetting i grunnskole og videregående opplæring. Studiet gir deg i tillegg god mulighet til å utvikle deg som utøvende musiker, slik at du kan jobbe med musikk også på andre områder. 


>>Les mer om faglærer musikk