Ragne vil dele gleden ved livslang bevegelse

Jente klatrer
Ragne Bruvoll Nielsen tar lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag ved Nord universitet. Målet er å bli lærer i den videregående skolen.

​– Jeg har alltid likt kroppsøving og det å få andre til glede seg over å være i aktivitet. Ett av målene i kroppsøving er livslang bevegelsesglede. Jeg liker å hjelpe andre med å finne den gleden, sier Ragne Bruvoll Nielsen.

Godt miljø og dyktige fagansatte

Hun er student på lektorutdanninga i kroppsøving og idrettsfag ved Nord universitet i Levanger og går i et kull med 18 studenter.

– Vi er ganske få og det har gjort oss veldig sammensveisa, miljøet er ekstremt bra. Vi har også hatt veldig flinke fagansatte, forteller Bruvoll Nielsen.

Hun går i det aller første kullet på lektorutdanninga, og forteller at de som studenter har blitt tatt med på råd for å utvikle studiet.

– Vi har snakket om studiet, om hva som allerede er bra og hva som kan bli bedre.

Klikk her for å endre bildet Ragne Bruvoll Nielsen ønsker å bli lærer i idrettsfag i den videregående skolen.

Trives i Levanger

Ragne er fra Brønnøysund og valgte Nord universitet og Levanger framfor studier en større by.

– Jeg synes at Levanger er en veldig fin studentby, jeg er ingen tilhenger av storbyer. I tillegg hadde jeg hørt mye bra om universitetet, sier hun.

Klikk her for å endre bildet
Ragne Bruvoll Nielsen i klatreveggen i Trønderhallen, som ligger like ved Campus Røstad.

Vil bli lærer i videregående

Lektorutdanninga i kroppsøving og idrettsfag er femårig, men det bør ikke skremme noen, mener Ragne. Hun er i gang med sitt tredje studieår.

– Det føles som jeg starta på studiet for en måned siden, tida går ekstremt fort. Hvis man er litt redd for at fem år er lenge så er det absolutt ikke det.

Hun startet på studiet rett etter videregående og kommer til å være ferdig utdanna når hun er 23 år gammel.

– Jeg har lyst til å bli lærer i idrettsfag i den videregående skolen. Jeg har også tenkt litt på å arbeide med idrettsfag på en folkehøgskole, sier Ragne Bruvoll Nielsen.

Navn: Ragne Bruvoll Nielsen
Alder: 21 år
Studerer: Lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag
Studiested: Levanger

Lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag:

Studiepoeng: 300
Studiested: Levanger
Organisering: Heltid
Opptakskrav: Generell studiekompetanse med spesielle opptakskrav

Du må ha:

• Minst 35 skolepoeng
  • Gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk (393 timer)
  • Gjennomsnittskarakteren 4 eller bedre i matematikk (fellesfag 224 timer)

Med femårig lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag kan man arbeide som lektor i skolen. Man er kvalifisert som lærer fra 8.klasse til og med videregående skole. Studiet kvalifiserer også til andre yrker hvor det kreves høy pedagogisk og/eller faglig kompetanse og god formidlingsevne.

> Se mer her.