- Samlingsbasert lærerutdanning gir meg frihet til å være kunstner

Vegar Bakke Larsen skal bli grunnskolelærer. Han valgte samlingsbasert utdanning for å kunne kombinere studiene med billedkunst.

Tekst og foto: Ole Johan Ramfjord.
Klikk her for å endre bildet
Vegar Bakke Larsen er billedkunstner og student ved Grunnskolelærerutdanning master 1-7, samlingsbasert.

​- Jeg ønsker å vise den oppreisende krafta i mennesket som blir til noe mer.

Vegar Bakke Larsen har tatt av seg vernemaska og forteller om utsmykningsarbeidet han jobber med ved friidrettsanlegget Svenningmoen i Overhalla.

Han er billedkunstner, og med stø hånd og spraybokser forandrer han en grå murvegg til en fargerik 60-meter.

- Vi har jobbet med muren i rundt en måned, og nå ser den riktig så bra ut, sier Bakke Larsen.

Klikk her for å endre bildet
Larsen jobber med et utsmykningsarbeid i Overhalla i Trøndelag.

Kombinerer studiet med kunsten

I tillegg til å være kunstner er Vegar Bakke Larsen student ved den samlingsbaserte grunnskolelærerutdanninga (1-7) ved Nord universitet i Levanger.

Valget av samlingsbasert utdanning er ikke tilfeldig.

- Jeg er jo kunstner og ønsker å kunne drive med det mens jeg studerer. Kunsten kan jeg ta når det passer og studiene må jeg ta når de kommer. Det samlingsbaserte studiet gjør det mulig å kombinere dette på en veldig fin måte, forteller han.

Han begynte på grunnskolelærerutdanninga etter å ha jobbet med en del kunstprosjekter for barn og som vikarlærer.

- Det var en fin og spennende erfaring, og det hjalp meg med å finne ut hva jeg ville bli. Jeg valgte å starte på samlingsbasert utdanning i Levanger, og det har jeg aldri angret på, forteller Vegar Bakke Larsen.

Klikk her for å endre bildetMaleriet Vegar Bakke Larsen lager er rundt 60 meter langt.

Samlinger og fjernundervisning

En gang i måneden har Vegar og medstudentene en ukes samling på Campus Levanger. Og når det ikke er samlinger får de fjernundervisning på internett.

- Det fungerer helt utmerket, Nord universitet har tilrettelagt et utrolig godt studium. Jeg har bare godt å si om utdanninga så langt, sier andreårsstudenten

Hva vil du si til de som vurderer å ta samlingsbasert grunnskolelærerutdanning?

- Det vil de ikke angre på. Det er et veldig bra opplegg, og det gir deg friheten til å leve ditt liv samtidig som du får interessant og lærerik undervisning. Det er godt tilrettelagt og veldig bra, sier Vegar Bakke Larsen.

Tekst og foto: Ole Johan Ramfjord.