Som lærer får jeg en viktig jobb og en sikker jobb

Tiril Langseth (19) er i gang med samlingsbasert lærerutdanning på Nesna. Hun har lyst til å bli lærer for de minste ungene. 

I løpet av de neste fem årene, skal Tiril Langseth bli godt rustet til å gå inn i rollen som lærer. Hun har valgt samlingsbasert lærerutdanning. – Jeg valgte utdanningen som heter grunnskolelærer 1-7. Det betyr at jeg blir lærer for unger i barneskolen. Jeg synes det er interessant å jobbe med relasjoner og læring - det å se barnet som helhet, sier Langseth. 

Som lærer er hun med på å forberede barna til samfunnet.

– Lærerutdanningen er kjempespennende. Jeg gleder meg til å bli lærer. Det å bidra til at unger lykkes, det er utrolig givende, sier Langseth, som legger til at hun også tror at lærerjobben blir krevende. 

Samlingsbasert utdanning det beste 

– Lærerutdanningen på Nesna er samlingsbasert. Hva betyr egentlig det? 

– Det betyr at vi har tre ukesamlinger hvert semester. Da er det intensivt program der alle studentene samles, sier Langseth. Mellom samlingene er det nettbasert undervisning og selvstudium.

Langseth har i tillegg til fagene norsk og matematikk, valgt musikk. I helgene jobber hun.

– Alt er bra med Nesna 

Langseth forteller at Miljøet på Nesna er trygt og godt. Det er et oversiktlig samfunn, og det er lett å bli kjent.  

– Nesna har alt. Det er lite, alt er nært, det er lett å få tak i billig boplass og det er mye som skjer i helgene, sier Langseth. 

I helgene er det mange små arrangementer, fester og treff på puben. Universitetet ligger sentralt og med gåavstand både til fjellet og til sjøen.  

– Her kan du gå fra universitetet og til lysløypa for å ta en skitur. Sjøen ligger rett ved, og er perfekt for dem som liker å padle kajakk. Og rett bak skolen kan du gå opp stien til utsiktspunktet "Utsikten", som har panoramautsikt over Nesna, fjellene og Helgelandskysten, sier Langseth.