Som lærer får jeg jobbe med barn og ungdom

For Wanja Skog Hermansen (19), sto valget mellom å bli lærer eller psykolog. Hun valgte lærerutdanning på Nesna.

Nina Kjeøy

Wanja Skog Hermansen har alltid hatt lyst til å jobbe med mennesker, helst barn og ungdom. Hun tenkte ei stund å studere psykologi, men valget falt til slutt på lærerutdanning. Nærmere bestemt samlingsbasert lærerutdanning 5-10 på Nesna.– Jeg ønsker å bli en lærer som er flink til å variere undervisningen. Som lærer for barn og unge mellom 5-10. klasse, får jeg jobbe med ei interessant aldersgruppe. Elevene er fra 10 til 15 år gamle, og i ei brytningstid. Dette gir både faglige og pedagogiske utfordringer , sier Skog Hermansen. 

Viktig å unngå at unger faller utenfor 

Som lærer i grunnskolen er det viktig å se alle, og sørge for at alle får muligheten til å klare seg godt. Hun brenner for å være en støttespiller for dem som trenger litt ekstra.

– Alle skal ha mulighet til å lære det samme. I dag er det mange som faller utenfor i samfunnet. Som lærer i kan jeg være med å unngå at det skjer, sier Skog Hermansen. 

Wanja Skog Hermansen har valgt fagene matematikk og samfunnsfag, i tillegg til pedagogikk og elevkunnskap. 

Samlingsbasert utdanning – større frihet 

Ifølge Wanja Skog Hermansen er den store fordelen med å ta samlingsbasert utdanning at du har større frihet til å legge opp dagene selv. 

– Nå kan jeg prioritere å jobbe med matematikk en hel dag og med pedagogikk den neste dagen, i stedet for å ha mange fag på samme dag. Det passer meg kjempegodt. Samtidig krever det at du er litt strukturert. 

Kommer tett på lærerne 

Hun forteller at mellom samlingene hjelper foreleserne til hvis det er noe man lurer på. En kan stikke innom kontoret, sende en epost, ha møte på nett eller ringe.  

– Nesna er et lite sted, og en kommer tett på. Det er en stor fordel, synes jeg. Det er lett å få bolig her, det er lett å få barnehageplass hvis du trenger det og alle gjør det de kan for å være fleksibel og sørge for at du trives, sier Skog Hermansen. 

Selv fremhever hun også nærheten til naturen, at det er tilgang til treningsstudio, svømmebasseng og at Nesna har flere koselige utesteder med arrangement både for studenter og ansatte. 

Nina Kjeøy