Starter ny musikkutdanning i Levanger

Har du lyst til å kombinere det å være musiker med det å bli lærer? Vil du lære å spille flere instrumenter? Høsten 2022 tilbyr Nord universitet ei ny og spennende musikkutdanning i Levanger.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​Andreas Aronsen​ tar musikkutdanning i Levanger. Foto: Ole Johan Ramfjord.

– Det er kjempefint å være musikkstudent i Levanger, her har vi mulighet til å dra musikkutdanninga vår så langt som vi vil. Vi har fasiliteter som er åpne hele tida og vi har fagfolk rundt oss, sier student Andreas Aronsen.

Han studerer musikk på andre året i Levanger og får snart selskap av nye medstudenter på campus. Høsten 2022 starter nemlig Nord universitet ei ny og unik musikklærerutdanning.​

– Dette er ei helt ny utdanning og en unik mulighet til å kombinere musikk og lærerutdanning. Du får utviklet deg selv som musiker, i tillegg har du mange jobbmuligheter som lærer etterpå, sier Mattis Kleppen, professor ved Nord universitet og kjent bassist.

Kombinerer musikk med andre fag

​Utdanninga er lagt opp slik at du fordyper deg i et hovedinstrument. I tillegg får du kompetanse på fem biinstrumenter;  sang, piano, bass, trommer og gitar.

Du får også anledning til å spille sammen med andre og kunnskap om sceneproduksjon, digital musikkproduksjon og multimodal produksjon. Dette er bruk av lyd og bilde på en lang rekke områder, for eksempel filmproduksjon, digital scenografi, plateproduksjon og teater.

I tillegg til at du får musikk som fag i utdanninga, kan du også velge andre skolefag, som kunst og håndverk, norsk, matematikk og engelsk for å nevne noen. Utdanninga kan både være to- eller trefaglig.

– Vi ser at studentene våre går inn i flere yrker: Du kan bli lektor i musikk og det andre faget du velger, du kan bli lærer i kulturskolen, du kan kombinere din egen karriere som musiker med det å være pedagog og du kan gå inn i andre stillinger i kulturlivet, sier Hans-Kristian Øyan som leder musikkutdanningene i Levanger.

Tilgang til øvingsrom, studio og scene

​Som musikkstudent i Levanger blir du en del av et levende og aktivt musikkmiljø med rundt 100 studenter.

Du vil også få tilgang til øvingsrom og teknisk utstyr. På campus er det både musikkstudio og en egen, studentdrevet klubbscene; Røstad Scene.

Musikkstudenter jobber i studio på campus i Levanger. Foto: Ole Johan Ramfjord.

​Renommerte musikere som faglærere

​Som student vil møte du lærere som selv jobber som utøvende musikere; bassist Mattis Kleppen, gitarist Ola Buan Øien fra Too Far Gone, komponist og vokalist Frode Fjellheim blant annet kjent fra Transjoik og Disneys Frost, gitarist Andreas Aase, sangpedagog Grete Daling som har stor kunnskap om ensembleledelse og musikkprodusent Hans Jørgen Støp.

– Vi jobber godt med studentene, og hver enkelt kan både utvikle egne, utøvende ferdigheter og god pedagogisk kompetanse gjennom god oppfølging, sier Hans-Kristian Øyan.

Viktige lærere i framtida

Lærere som behersker estetiske læringsformer som musikk, blir viktige i årene som kommer.

– Nå er det sterke føringer på at estetiske læringsformer skal styrkes i hele skoleløpet i årene framover. Denne utdanninga gir studentene kompetanse på dette, sier Egil Solli, dekan ved fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.

Student Andreas Aronsen er ikke i tvil når han bli spurt om han kan gi råd til de som vurderer å søke musikkutdanning i Levanger:

– Søk! Etter min erfaring har Nord universitet noen av de beste musikerne og pedagogene som finnes i dette landet, så det ​anbefales, sier han.

Den nye musikkutdanninga som tilbys ved Nord universitet i Levanger høsten 2022 er unik i landssammenheng.

Det er rundt 100 musikkstudenter ved Nord universitet ​i Levanger. Foto: Ole Johan Ramfjord.

Lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13, musikk​

Studiepoeng: 300
Type studium: Lektor
Studieform: Heltid
Språk: Norsk
​Studiested: Levanger
Fag: Master i musikk. I tillegg kan du velge 60 studiepoeng kunst- og håndverksfag, eller andre undervisningsfag som norsk, matematikk, engelsk m.m.