– Topp å kombinere studier med satsing på langrenn

I tillegg til å studere idrett årsenhet, så satser de for fullt på egen langrennskarriere. – En unik mulighet. Meråker er langrennssportens hotspot, sier denne trioen.

Jonatan Engdahl (22) fra Sverige, Katharina Brudermann (20) fra Østerrike og Kristoffer Liset (21) fra Vestfold har valgt det samme: Å studere idrett årsenhet i Meråker samtidig som de satser på egen langrennskarriere. Heftig – men studentene er mildt sagt begeistret.

–
Om vinteren, når det er konkurransesesong, så kan jeg reise til Østerrike for å delta i konkurranser. Ellers er jeg student her, sier Katharina Brudermann – som snakker så godt som flytende norsk etter ti måneder i Meråker.

Som plommen i egget
De tre studentene er fornøyd med valg av studiested. Meråker er kjent for å produsere topputøvere i langrenn og skiskyting på rad og rekke, år etter år, gjennom landslinjen ved Meråker videregående skole. Når Nord universitet tilbyr årsenhet i idrett i Meråker i tillegg, utgjør det en perfekt kombinasjon for aktive utøvere som ønsker å kombinere satsingen med studier.

– Vi er en treningsgruppe som trener sammen hver dag. Lærerne og trenerne er også med. Alle i klassen bor i Meråker, og det vi lærer av teori tester vi ut i praksis, sier Kristoffer Liset. Han betegner Meråker som langrennssportens hotspot.

Ryktebørsen gjorde utslaget
Alle de tre utøverne startet ved Nord universitet i Meråker på grunn av ryktet: Opplegget der du kan kombinere studier og satsing, samt denne tette kontakten og oppfølgingen mellom lærere, trenere og studenter, er unikt ifølge trioen.

– Miljøet er kjempegodt og vi stortrives, sier Jonatan Engdahl.

Katharina Brudermann sier at de ikke har samme mulighet i Østerrike til å kombinere egen karriere med studier. Dessuten er langrennsmiljøet lite i hjemlandet – det er mer satsing på alpine vinteridrettsgrener.

Idrett årsstudium på Meråker

Studiet er tilrettelagt for deg som er idrettsutøver på høyt nivå innen langrenn og skiskyting. Her har du mulighet til å trene, konkurrere og studere samtidig.

Du får erfaring med en rekke ulike idretter, kombinert med teoretisk kunnskap for å kunne analysere og forstå for å praktisere som trener i idrett.

Les mer om årsstudiet