Fra Nord-studier til jobb i TV-bransjen

Hun har alltid elsket å se på interiør- og oppussingsprogrammer. Nå jobber hun tett på en av de store tv-suksessene i Norge.

Julie Berg Barstrand jobber som produksjonsleder i Levanger (Foto: Fredrik Bye/Ravn Film).
«Eventyrlig oppussing» på TV3 har i løpet av sine fem sesonger utviklet seg til å bli en skikkelig publikumsfavoritt. Våren 2020 starter opptakene til sesong 6 med ti nye episoder, og midt i begivenhetenes sentrum står tidligere Nord-student Julie Berg Barstrand.

– Det er rett og slett herlig og en stor drøm, sier 27-åringen fra Andenes i Vesterålen.

Fra telys til bordkledning

Klikk her for å endre bildet
På location: Julie Berg Barstrand er klar for sin fjerde sesong sammen med Gustav Brustad-Nilsen (til venstre) og Ole Rosen-Lystrup i "Eventyrlig oppussing". Et program som på det meste har hatt over 220.000 seere. Foto: privat.
Julie jobber som produksjonsleder i TMM Produksjon i Levanger, og er koblet på flere ulike tv-serier. I «Eventyrlig oppussing» har hun ansvar for så å si alt av logistikk, og det er ikke lite:

Hun er den som booker alt av reiser og transport for hele crewet, hun har dialogen med hytteeierne, gjør avtaler med fagfolk som må leies inn, hun har ansvar for alt av tilrettelegging før og under produksjon og skal i tillegg skaffe til veie absolutt alt som trengs av varer – fra telys til bordkledning.

– Det er heftig og veldig moro. Dette blir min fjerde sesong, og jeg er både med i redaksjonsmøtene og på location under opptak. For meg er det viktig, for da får jeg se hva som skjer og bli godt kjent med crewet.

– Men noe av det beste er å se hvor glade folk blir. Det blir mye tørking av tårer, ler hun.

En utdanning for den kreative

Klikk her for å endre bildet
Priviligert: Som logistikkansvarlig på "Eventyrlig oppussing" blir det mange harde arbeidsdager, men også mange eksotiske opplevelser for Julie Berg Barstrand. Foto: privat.
Fra 2013 til 2016 studerte hun Film- og TV-produksjon ved Nord universitet. En utdanning hun beskriver som perfekt for den kreative.

– Her får du jobbe med faglærere som har masse erfaring fra bransjen både nasjonalt og internasjonalt. Du får utfolde deg og skape ting, og ingenting er så gøy som å skape noe sammen med andre, sier hun.

Som student fikk hun erfaring med absolutt alle roller i en produksjon, noe hun nyter godt av i dag. Hun fant blant annet ut at hun trives mye bedre bak kamera enn foran.

– Samtidig var det en fantastisk tid sosialt. Jeg ble veldig godt kjent med de andre studentene, både på tvers av trinn og fag. Jeg fikk mange venner for livet som jeg fortsatt treffer ofte, sier hun.

– Bort med sjenanse og kresenhet!

Som fersk i film- og tv-bransjen har hun flere gode råd til nye og kommende studenter. Viktigst av alt: bort med sjenanse og kresenhet.

– Det er en tøff bransje å komme inn i, men om du vil det nok får du det til. Du må være frempå, bygge nettverk og for all del ikke være kresen. I starten må du ta de oppdragene du får, og du må jobbe mye. Til slutt får du lønn for strevet, sier hun.

Selv føler hun seg privilegert som allerede har fått en fast jobb som hun stortrives med, og det i et arbeidsmiljø som bobler over av kreative og hyggelige folk. TMM holder til i Filmfabrikken i Levanger, hvor mange beslektede foretak er samlet under samme tak. Noen jobber med dubbing og lydmiksing, andre med foto, video, klipping og lokal-TV.

– Det er en stor fordel å ha så mye kompetanse samlet på samme sted. Det er utrolig lærerikt.

– Målet mitt er selvsagt å bli produsent selv en gang, slik at jeg får utvikle mine egne konsept-ideer. Men jeg har god tid og er fortsatt tidlig i karrieren, sier hun.
Tidligere Nord-student

Navn: Julie Berg Barstrand
Alder: 27 år
Jobb: Produksjonsleder i TMM
Studerte: Film og TV-produksjon

Film og TV-produksjon

Studiepoeng: 180
Studiested: Levanger
Organisering: Heltid
Opptakskrav:

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

>> Les mer om studieprogrammet: Film og TV-produksjon