Fikk relevant jobb før hun var ferdig med studiene

Kristine Dybdahl star i Grasona ved Nord universitet i Bodo
– Jeg har fått drømmejobben, sier tidligere HRM-student Kristine Dybdahl.

​​​​Kristine Dybdahl fra Trøndelag prøvde seg på sykepleierstudier i Australia, men fant etter hvert ut at det ikke var helt riktig for henne. Derfra fant hun veien til Human Resource Management (HRM) i Bodø.

– HRM er et veldig allsidig studium som forbereder deg på arbeidslivet. Om du ikke vet hva du vil bli, eller akkurat hva du vil jobbe med, så lærer du uansett mye om hva som venter i arbeidslivet.​

Blant emnene hun har hatt gjennom studiet trekker hun spesielt frem to av dem.

– Organisasjonspsykologi og arbeidsrett var de fagene jeg likte aller best. Spesielt vil jeg trekke frem arbeidsretten. Foreleseren klarte å gjøre faget spennende og interessant. Han engasjerte virkelig og det har masse å si for læringen, fastslår Kristine.

Kristine Dybdahl star ved vindet i Grasona ved Nord universitet
– Man kan vise frem kreative sider i jobbsøkerprosessen. Jeg hentet f.eks. inspirasjon fra YouTube både med tanke på utforming av CV, søknadsbrev og intervjutips, forteller Kristine.

Startet jobbsøkingen tidlig

Kristine anbefaler at man starter jobbsøkingen i god tid før man er ferdig med studiene.

– Jeg startet jobbsøkingen rundt seks måneder før jeg var ferdig. I og med at jeg ikke hadde så mye arbeidserfaring fra før trakk jeg frem erfaring som jeg ellers har opparbeidet. Jeg har tre små barn, så jeg fremhevet for eksempel at jeg er god på å strukturere og planlegge. Man kan også vise frem kreative sider i jobbsøkerprosessen. Jeg hentet inspirasjon fra YouTube både med tanke på utforming av CV, søknadsbrev og intervjutips, forteller Kristine.

I juni 2019 fikk hun jobb i HR-seksjonen i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Her jobber jeg med oppfølging av HR-driften, det vil si rekruttering, personalsystemet, statistikk og rapportering. Et eksempel er Inkluderingsdugnaden. Regjeringen har satt et mål om at fem prosent av alle nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Jeg jobber med en handlingsplan opp mot dette og driver oppfølging internt.

– Et annet eksempel er at jeg jobber med koordineringsarbeid i tilknytning til Stortingsmeldingen om likestillings- og diskrimineringslovens krav. Med andre ord er jeg med på et bredt spekter av oppgaver, der hensynet til lover og regler er viktig.

God bruk for kompetansen HRM-studiet gav​

Kristine Dybdahl smiler til kameraet ved Nord universitet i Bodo
– I min jobb har jeg fått god bruk for det jeg lærte på studiet, forteller Kristine.​​

Krsitine forteller at hun setter pris på at hun tok HRM-utdannelsen ved Nord universitet, og at den ledet til relevant jobb.

– Det har vært spennende å komme ut i arbeidslivet og å ta i bruk kompetansen jeg har opparbeidet. Som tidligere nevt er jeg veldig glad for å ha lært om organisasjonspsykologi og arbeidsrett. I tillegg vil jeg trekke frem HMS, kompetanseledelse og markedsføringsledelse. Man lærer om motivasjon hos ansatte, det å gjøre andre god, om hvordan arbeidstakernes psykologi fungerer og ledelse av andre mennesker. Det er i tillegg veldig nyttig å kunne noe om rettigheter og plikter i arbeidslivet. I min jobb har jeg fått god bruk for det jeg lærte på studiet.​

Tips til nye studenter

Etter tre år som student har Kristine noen tips til studentene som skal starte til høsten:

– Jeg anbefaler å delta i fadderperioden ved studiestart. Der blir man kjent med flere som skal gå samme studium som en selv. I tillegg anbefaler jeg å finne ut av hvilken studieteknikk som passer for deg. Jeg har variert mellom å studere på egenhånd og å jobbe sammen med andre. I tillegg valgte jeg å ta et nettbasert kurs om studieteknikk. Det koster et par tusen kroner, men jeg har hatt stor nytte av det. Hvis man ikke har studert tidligere, eller det er lenge siden sist man studerte, så kan slike kurs være til stor hjelp, mener jeg.

Helt til slutt anbefaler Kristine at man jobber godt med studiene.

– Et siste tips er å jobbe jevnt og trutt. Husk på at tre effektive timer er bedre enn seks ustrukturerte timer. Vær glad for det du får gjort og prøv å legge vekk den dårlige samvittigheten. God innsats vil betale seg, avslutter Kristine.

(PS: En tidligere versjon av denne artikkelen ble publisert 8. april 2019)

Les mer og søk opptak:

>> Bachelo​r i HRM​ (Bodø, Levanger eller Mo i Rana)