Fikk relevant jobb før hun var ferdig med studiene

Kristine Trymbo poserer i Gråsona ved Nord universitet
- Jeg har fått drømmejobben, sier Kristine Trymbo.

​Kristine Trymbo (29) fra Trøndelag prøvde seg på sykepleierstudier i Australia, men fant etter hvert ut at det ikke var helt riktig for henne. Derfra fant hun veien til HRM-studiet i Bodø.

– HRM er et veldig allsidig studium som forbereder deg på arbeidslivet. Om du ikke vet hva du vil bli, eller akkurat hva du vil jobbe med, så lærer du uansett mye om hva som venter i arbeidslivet.

Kristine er student på tredje året og skriver i disse dager på bacheloroppgaven som har fått tittelen «Fysisk aktivitet i arbeidslivet».

– Den omhandler blant annet helse og arbeidsevne, samt trivsel og arbeidsmiljø, og favner flere av interessefeltene mine, forteller Kristine.

Blant emnene hun har hatt gjennom studiet trekker hun spesielt frem to av dem.

– Organisasjonspsykologi og arbeidsrett var de fagene jeg likte aller best. Spesielt vil jeg trekke frem arbeidsretten. Foreleseren klarte å gjøre faget spennende og interessant. Han engasjerte virkelig og det har masse å si for læringen, sier Kristine engasjert.

Kristine Trymbo står ved vindet i Gråsona ved Nord universitet
– Man kan vise frem kreative sider i jobbsøkerprosessen. Jeg hentet f.eks. inspirasjon fra YouTube både med tanke på utforming av CV, søknadsbrev og intervjutips, forteller Kristine.

Startet jobbsøkingen tidlig

– Jeg startet jobbsøkingen i desember/januar. I og med at jeg ikke har så mye arbeidserfaring fra før trakk jeg frem erfaring som jeg ellers har opparbeidet. Jeg har tre små barn, så jeg fremhevet f.eks. at jeg er god på å strukturere og planlegge, forteller Kristine.

Etter å ha søkt på flere jobber fikk hun til slutt en telefon der hun ble bedt om å komme på intervju.

– Intervjuet gikk veldig bra. Jeg har fått jobb i HR-avdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet, og starter i juni. Arbeidsoppgavene mine vil blant annet bestå av generelle driftsoppgaver på HR-feltet, rekruttering, søknadsadministrasjon, utarbeide arbeidsavtaler, samt å utarbeide statistikk og analyse knyttet opp mot HR-feltet. Jeg føler meg veldig heldig som har fått denne jobben, og jeg gleder meg til å begynne.

Har du noen tips når det gjelder jobbsøking?

– Jeg vil anbefale å skrive søknader som er spesielt rettet mot den bedriften du vil jobbe i. Si noe om hvorfor du ønsker å jobbe akkurat hos dem. Prøv å skill deg ut og spill på det du er god på, uansett hvor mye arbeidserfaring du har fra før. Man kan også vise frem kreative sider i jobbsøkerprosessen. Jeg hentet f.eks. inspirasjon fra YouTube både med tanke på utforming av CV, søknadsbrev og intervjutips.

Tips til nye studenter

Etter tre år som student har Kristine noen tips til de som skal starte til høsten:

– Jeg anbefaler å delta i fadderperioden ved studiestart. Der blir man kjent med flere som skal gå samme studium som en selv. Ellers er Bodø en flott by å studere i. Naturen er utrolig vakker, og jeg anbefaler å utnytte de flotte omgivelsene, sier hun.

– I tillegg anbefaler jeg å finne ut av hvilken studieteknikk som passer for deg. Jeg har variert mellom å studere på egenhånd og å jobbe sammen med andre. Selv valgte jeg å ta et nettbasert kurs om studieteknikk. Det koster et par tusen kroner, men jeg har hatt stor nytte av det. Hvis man ikke har studert tidligere, eller det er lenge siden sist man studerte, så kan slike kurs være til stor hjelp mener jeg.

Helt til slutt anbefaler Kristine at man jobber godt med studiene.

– Et siste tips er å jobbe jevnt og trutt. Husk på at tre effektive timer er bedre enn seks ustrukturerte timer. Vær glad for det du får gjort og prøv å legge vekk den dårlige samvittigheten. God innsats vil betale seg, avslutter Kristine.

Les mer og søk opptak:

>> Bachelor i HRM (Bodø eller Levanger)