Drømmer om å få jobbe i NRK

May-Helen Simonsen håper at praksisoppholdet i NRK skal føre henne enda nærmere drømmejobben.

Likte seg som student: May-Helen Simonsen ser tilbake på studiet i Bodø med et smil om munnen. Foto: Jan Erik Andreassen
24-åringen fra Myre kom til Bodø for å studere journalistikk høsten 2017. Ingen i hennes nære krets trodde at hun skulle velge nettopp journalistikk. Hun hadde ingen erfaring med yrket før hun startet på studiet i Bodø.

– Valget mitt var veldig tilfeldig. Jeg endte opp med å velge noe helt annerledes enn det jeg egentlig hadde tenkt.

– Jeg fant studiet på samordna opptak sine nettsider. Etterhvert gikk jeg inn på Nord universitet sine sider og fant ut at journalistikk kunne passe meg utmerket, sier May-Helen.

Litt skummelt med praksis

I februar reiste hun sammen med alle de andre studentene i sitt kull ut i en praksisperiode som varer til slutten av april. Hennes primærønsker er å få jobbe i NRK-systemet.

– Det er veldig skummelt å dra i praksis, men jeg håper å jobbe såpass bra at de ser en ressurs i meg. Å få en jobb etter praksis er det store målet, sier hun.

Å være student er et godt liv

Klikk her for å endre bildet
I radiostudio: Sammen med andre studenter har May-Helen Simonsen tilbragt en del tid i radiostudio i vinter for å klargjøre seg til praksis i NRK i Alta. Fra venstre Tea Eline Sparkjordet, Tor Arvid B. Didriksen og May-Helen Simonsen. Foto: Jan Erik Andreassen
Studentlivet ser hun tilbake på med gode minner.

– Å være student på bachelor i journalistikk ved Nord universitet har vært veldig fint.

–
Jeg ble tatt godt imot både av lærere og medstudenter. Miljøet har vært veldig fint, og har jeg trivdes veldig godt i Bodø. Vi har lært veldig masse på studiet, sier hun.

Viktigst med trivsel i hverdagen

Hva fremtiden bringer er hun mer usikker på.

– Det er ikke nødvendig for meg å reise hjem til Myre, men trivsel i hverdagen er veldig viktig.

– Det betyr ikke nødvendigvis et geografisk mål. Jeg kan jobbe hvor som helst, og gjerne i Nord-Norge. Jeg må bare ta det som det kommer.

– Jeg håper å kunne jobbe med å redigere lyd. Det synes jeg er veldig artig nå, sier May-Helen Simonsen.
Nord-student

Navn: May-Helen Simonsen
Alder: 24 år
Studerer: Bachelor i journalistikk
Studiested: Bodø

Journalistikk

Studiepoeng: 180
Studiested: Bodø
Organisering: Heltid
Opptakskrav:

Opptak skjer på bakgrunn av generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regler.

>> Les mer om studieprogrammet: Journalistikk