Redaktørforeningen begeistret for karrieredag på Nord

Studenter ved NRK sin stand
– En nyttig møteplass. Dette bør gjentas.

​​Det sier generalsekretær i Redaktørforeningen Reidun Kjelling Nybø i en sak som foreningen har publisert på egne nettsider.

Det var 16. januar journalistutdanningen arrangerte karrieredag og til stede var blant annet flere redaktører og ferske journalister som delte av sine erfaringer.

– Enda flere redaksjoner bør se verdien av å bli kjent med potensielle nye journalister på denne måten, sier Kjelling Nybø.

Nyttig

Klikk her for å endre bildet
SAMTALER. Her er redaktør Espen Leirset i Innherred avis i samtale med studenter. Leirset jobbet forøvrig tidligere på Nord universitet ved campus Levanger. Foto: Reidun Kjelling Nybø/Norsk redaktørforening​

Både NRK, Bodø Nu, Brønnøysunds Avis, Nord-Salten Avis, Trønder-Avisa, Lofotposten, Nye Troms, Rana Blad, Helgelendingen og TV 2 var representert på årets karrieredag.

Norsk journalistlag (NJ) og Landslaget for lokalaviser (LLA) var også til stede.

– Dette var veldig nyttig, både for bransjen og for studentene. Studentene kunne bli tryggere på at de velger riktig vei og at de kan få jobb, og avisene i området fikk hilst på studentene, sier generalsekre​tær i LL​A, Tomas Bruvik.

Karrieredagen kom i stand etter initiativ fra Nord etter at journalistutdanningene og medieorganisasjonene møttes i april ifjor. 

​Tips og debatt

Klikk her for å endre bildet
TIPS. TV 2-journalist Karen Anna Kleppe deler sine beste tips til journaliststudenter i Bodø. Foto: Reidun Kjelling Nybø/Norsk redaktørforening​

De ulike mediehusene hadde stands, og redaktører og journalister stod klar for samtaler med studentene. Det var også presentasjoner av mediehusene og debatt om rekruttering.

Tre unge journalister hadde også tatt turen for å fortelle om hvorfor de mener journalistyrket er det beste i verden.

– Skap dine egne muligheter, få masse erfaring tidlig, velg leder framfor logo og finn din indre motivasjon, var de fire rådene fra Karen Anna Kleppe, journalist i TV 2.

I løpet av dagen ble det også arrangert en debatt om Helse Nords beslutning om å ikke lengre informere media om tilstanden til pasienter som er kommet inn med skader etter ulykker. I debatten deltok Roy Arne Salater fra TV 2, Randi Angelsen som er kommunikasjonssjef i Helse Nord, samt generalsekretær i Norsk Redaktørforening Reidun​ Kjelling Nybø.

​Første gang

Studieprogramansvarlig for journalistutdanningen, Birgit Røe Mathisen, er fornøyd etter karrieredagen:

– Dette er første gang journalistutdanninga har arrangert karrieredag. Målet vårt var å lage en møteplass mellom unge studenter som snart er på vei ut i arbeidslivet, og de redaksjonene som skal rekruttere og ansette dem. Vi håper også en dag som dette kan bidra til å styrke studentenes journalistidentitet og gjøre dem trygge på at de har gjort et godt utdanningsvalg, som de bruker til å faktisk bli journalister. 

Mathisen er ikke i tvil om at de skal gjøre dette igjen:

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger etter dagen. Nå skal vi evaluere og ta med oss erfaringene videre når vi skal planlegge neste år Karrieredag. For dette vil vi gjenta, slår hun fast overfor nored.no.

Klikk her for å endre bildet
NJ. Norsk journalistlag var også tilstede, her representert ved Benedicte Adeline Wærstad som jobber i Helgelendingen. Foto: Reidun Kjelling Nybø/Norsk redaktørforening​
Klikk her for å endre bildet
FERSK. Bodø Nu sin ferske redaktør Simen Pedersen, var blant dem som hadde egen stand på karrieredagen i regi av journalistutdanningen. Foto: Reidun Kjelling Nybø/Norsk redaktørforening​
Klikk her for å endre bildet
STUDENTER. Studenter i samtale med TV 2-journalist Karen Anna Kleppe. Fra venstre: Ingrid Nilsen, Magnus Asker-Olsen, Sidad Chooly, Daniel Eilertsen, Joachim Myhre, John Filip Hassel, Jakob Berntsen, Oskar Manka. (Alle i førsteklasse på utdanninga). Foto: Reidun Kjelling Nybø/Norsk redaktørforening
Toppfoto: POPULÆRT. NRK og mange andre mediehus var til stede på karrieredagen, men generalsekretær i Norsk redaktørforening mener enda flere burde ta turen nesten gang det blir karrieredag. Foto: Reidun Kjelling Nybø/Norsk redaktørforening