Reisebrev fra Warszawa

Studenter og turister i Warszawa
Fredrikke Hornfelt Andersen dro til Polen på utveksling.

​Fredrikke Hornfelt Andersen er student ved Fakultet for samfunnsvitenskap og har valgt å reise på utveksling til Warszawa i Polen. Her kan du lese hennes reisebrev:

Helt siden vi fikk presentert muligheten om å dra på utveksling, har jeg hatt et ønske om å ta et semester utenlands. Jeg hadde ingen store drømmer eller ønsker om hvor jeg ville dra, jeg visste bare at jeg ville holde meg innenfor Europas grenser, dra til en større by og utforske en ny kultur.

Jeg sitter nå i Warszawa, halvveis i semesteret, og har det som plommen i egget! Byen er relativt stor og moderne, men tradisjoner og kultur har fortsatt en sentral rolle. Warszawa er Polens hovedstad, så det aller meste er lett tilgjengelig. Transport, mat, bolig og øvrige aktiviteter er billig sammenlignet med Norge, og infrastrukturen er bra. Dette gir gode muligheter til å utforske nært og fjernt med tog, metro, trikk og buss.

Klikk her for å endre bildet
– Om en liten del av deg tenker «kanskje utveksling kunne vært noe for meg?» – grip muligheten!, er Fredrikkes oppfordring.

Universitetet i Warszawa har over 60 000 studenter og 18 fakulteter. I tillegg er det flere andre univeriteter i byen, så det er flust av studenter her fra hele verden. Skolesystemet og oppsett av klasser er litt annerledes enn hjemme i Norge, men veldig lett å forstå. Klassene varierer i størrelse, og professorene har stor frihet til å sette opp forelesninger, oppgaver og eksamner slik de ønsker. Det resulterer i en varierende skolehverdag med forelesninger, debatter, skriftlige essayer og muntlige presentasjoner.

Skolen har ukentlige arragementer spesielt for internasjonale studenter. Fra dag 1 er det lagt til rette for at du skal kunne møte mange nye mennesker, både internasjonale og lokale studenter. Det har definitivt vært det beste med dette semesteret – jeg har møtt så mange hyggelige mennesker! Det er veldig spennende å dele nye omgivelser og inntrykk med folk fra hele verden.

Om en liten del av deg tenker «kanskje utveksling kunne vært noe for meg?» – grip muligheten! Jeg råder deg til å ta kontakt med ansvarlige på ditt fakultet, stille spørsmål og utforske hvilke muligheter du har. Du vil møte masse hyggelig mennesker, utforske nye steder og oppleve en annereldes skolehverdag. Og hvem vet? Kanskje det blir den kuleste opplevelsen noen sinne!