Reisebrev fra Zwolle i Nederland

""
Carl Martin Brovold dro på utveksling til Zwolle i Nederland.

​Carl Martin Brovold er student ved Fakultet for samfunnsvitenskap. Han har valgt å dra på utveksling til Nederland. Her kan du lese hans reisebrev:

Zwolle er en by i hjertet av Nederland med rundt 130 000 innbyggere. Byen har ca. 30 000 studenter fordelt på fire universiteter, så denne byen har et rikt studentmiljø. Zwolle er en koselig, vakker og passe stor by som har alt man trenger. I tillegg er det bare en kort togtur unna storbyer som Amsterdam, Rotterdam og Köln.

Det var mye nerver og usikkerhet før jeg dro hjemmefra i januar, noe som er helt naturlig og sunt i mine øyne. Jeg ville utfordre meg selv, få nye venner og oppleve noe særegent. Å dra på utveksling er også en fantastisk måte å utvikle faglig kunnskap, samt friske opp språkferdighetene.

Klikk her for å endre bildet
Carl Martin i midten samme med andre studenter i Zwolle, Nederland. Foto: Privat

Denne perioden har trolig vært den beste tiden i mitt liv. Jeg har fått mange venner fra ulike kulturer, sett flere byer i Europa og blitt mer trygg på meg selv. Windesheim University har mindre klasser med mer interaktiv læring, og lærerne er fantastiske. Programmet jeg studerer tilbyr studietur til Brussel og Haag. Her får man innblikk i politiske institusjoner, lobbyvirksomhet og offentlig beslutningsvirksomhet. Det er utrolig spennende å få innblikk i hvordan studiefeltet utføres i praksis.

Jeg bor i en studentblokk hvor jeg deler rom med en mann fra USA. Den beslutningen var god, ettersom det skjer noe hele tiden og man blir aldri ensom. Nederlendere er kjent for å være åpne, sosiale og festlige mennesker. Det er aldri vanskelig å bli kjent med befolkningen her. Jeg er den eneste nordmannen av totalt over hundre utvekslingsstudenter, som gjør at man blir nødt til å bli kjent med mennesker fra hele verden. Det er alltid studentaktiviteter i form av idrett, fester, utflukter og middager. Jeg vil anbefale Zwolle og Windesheim University av hele mitt hjerte.

Hvis du vil oppleve noe utenom det vanlige, er utveksling noe for deg. Det er en utrolig sosial, lærerik og givende periode som du nødig vil gå glipp av. Du starter med blanke ark, og det er opp til enhver hva man gjør det til. Alle andre studenter er i samme situasjon, som tilsier at man vil hverandres beste. Disse erfaringene vil uten tvil være til hjelp senere i livet, både i jobbsammenheng og på andre arenaer. Å dra på utveksling er et minne for livet.

Toppfoto: Illustrasjonsfoto.