Studenter fra Nord universitet tok flere priser i spillkonkurranse

De to teamene fra Nord universitet i Steinkjer tok til sammen tre priser med hjem etter deltakelse i Norwegian Game Awards.

​Studentene går sitt siste år på spill- og opplevelsesteknologi ved Nord universitet i Steinkjer. Teamet North Camp Games mottok to priser i helgas Norwegian Game Awards. Steffen Engan i teamet forteller at de leverte to spill, hvor et av spillene vant beste spilldesign.

– Hele teamet er i ekstase. Dette legger veien videre for at selskapet skal gjøre det bra i framtida.

Et spill for læring

Teamet bak North Camp Games: Øverst f.v: Steffen Pedersen Engan, Óttar Jónsson og Jonas Gabriel Kongshaug. Nederst f.v: Kristinn Thor Schram Reed, Bjørn Erik Alstad Koen og Sindre Bonslet Røkke.

Spillet Meanvil Beans var nominert til to priser, mens spillet Castle Ravenstein som stakk av med nevnt seier var nominert til hele fem priser. Engan sier at spillet er laget for læring.

– Det er en 3D «puzzle platformer» hvor man lærer om menneskets anatomi. Spilleren plukker opp organer også kommer det forklaring på organets funksjon. Vi har også et unikt «movement system» der et skjelett springer rundt og skal fylle på resten av kroppen.

North Camp Games startet med et annet prosjekt forrige semester, men gikk seg lei og startet heller på et nytt halvveis inn i semesteret.

– Dette spillet har vi laget på to måneder, det har gått mange timer arbeid til dette, forteller Engan.

I tillegg vant teamet prisen til Trygge Rammer, hvor de får delta på akseleratorprogrammet som skal gjøre spillprosjekter om til spillbedrifter.

Mest innovative spill

Det andre teamet fra spill- og opplevelsesteknologi ved Nord universitet, Slapping Blobbers fikk prisen for mest innovative spill. Frank Lindvik i teamet sier at de har laget en fritidsapp med spill, som oppfordrer folk til å bevege seg i lokalområdet og promoterer helse.

– Stairs to Vettan heter appen. Vi har jobbet den i tre og en halv måned, og har fått kontrakt på to måneder for videreutvikling. Dette er veldig gøy for oss og viser at vi er på riktig vei.​

Toppfoto: Fikk penger: Steffen Engan og Kristinn Thor Schram Reed viser stolt fram premien på 6000 kroner for beste spilldesign.