– Drømmen er å bli redningsmann

Student og håndballspiller Jonas Kristoffersen (21) har framtidsplanene klare. Han vil ha en jobb med mye action – og veien dit går gjennom en bachelorutdanning i sykepleie.Jonas Kristoffersen studerer sykepleie i Bodø

For tre år siden flyttet Jonas Kristoffersen fra Sandnessjøen til Bodø for å være linjespiller i BHK, Bodø håndballklubb. Høsten 2018 ble han student ved Nord universitet, på bachelor i sykepleie. 

 Jeg begynte på sykepleie fordi jeg har lyst til å bli redningsmann. Det virker som et veldig spennende yrke, sier Jonas. 

Han forteller at nettopp sykepleie er en av de godkjente utdanningene som man kan ha for å kunne søke seg videre inn i forsvaret for å bli redningsmann. 

En spennende utdanning 

For Jonas var det ikke fremmed å studere sykepleie. Han har nemlig både en farfar og en pappa som er sykepleiereMens farfaren blant annet har jobbet på omsorgs- og sykehjem og vært sykepleier i FNtjeneste i Gazastripen, jobber faren hans som intensivsykepleier i Sandnessjøen og i Luftambulansen. 

 Jeg synes at sykepleie er en artig utdanning. Anatomien, som vi har nå, er spennende. Det er mye interessant å lære her, sier han. 

 Og ikke minst er det mange forskjellige folk her, så man blir kjent med andre og det er lett å finner seg venner. 


Ser fram til å være i praksis 

Han forteller at de på bachelor i sykepleie stort sett har undervisning hver dag. For Jonas har det gått greit å kombinere håndballen og utdanning, men for å få det til må han jobbe litt hver dag, og ikke legge opp til store skippertak rett før eksamenOg ikke minst er det nyttig å være med på det meste av undervisningen. 

 Ikke all undervisning på sykepleien er obligatorisk, men jeg har vært på det meste, bortsett fra når jeg har måttet være borte på grunn av kamp, sier han. 

En stor del av utdanningen i sykepleie består av praksis. Etter å ha fått opplæring i ulike deler av sykepleiefaget gjennom forelesninger og øvelser, skal de prøve ut kunnskapen ulike steder, som på sykehus, sykehjem og andre steder der sykepleiere arbeider. 

– Jeg ser fram til praksisen. Jeg liker å møte nye folk og jeg tror det blir artig. 

Vil være der det skjer 

Hvis det viser seg at det blir vanskelig å kombinere det å være håndballspiller med langskift som redningsmann, er Jonas likevel ikke rådvill: 

– Jeg kan godt tenke meg å jobbe med prehospitalt arbeid også, for eksempel i ambulanse eller på akuttmottak. 

Student

Navn: Jonas Kristoffersen
Alder: 21 år
Studerer: Sykepleie
Studiested: Bodø

Sykepleierutdanning:

Studiepoeng: 180
Studiested: Bodø, Levanger, Namsos, Vesterålen, Mo i Rana
Organisering: Heltid eller deltid samlingsbasert.
Opptakskrav: Generell studiekompetanse med spesielle opptakskrav eller realkompetanse. 

Du må ha:

  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk (393 timer) og
  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i matematikk (fellesfag 224 timer)
Sykepleiere arbeider med friske og syke mennesker i ulike livssituasjoner og livsfaser. Sykepleiestudiet er spennende og utfordrende, og du kan arbeide i alle deler av helsetjenesten. Det er svært gode jobbmuligheter for sykepleiere, både i Norge og i utlandet.


>> Se våre sykepleierutdanninger.