Ingrid stortrives i jobben som sykepleier og avdelingsleder

Hun var ferdig utdannet sykepleier i 2014. Jobb fikk hun allerede mens hun var student ved Nord universitet.

Klikk her for å endre bildet

Ingrid Hansen tok sin sykepleierutdanning ved Nord universitet. Nå jobber hun som avdelingsleder i Steigen kommune. Foto: Karoline O. A. Pettersen
Ingrid Hansen (35) visste hva hun gikk til da hun startet på sin sykepleierutdanning ved Nord universitet.
Hun hadde allerede en utdanning som hjelpepleier da hun tok fatt på studiene, og var dermed godt kjent med hvordan det er å jobbe i et omsorgsyrke.

Spennende og lærerikt studium

Livet som student beskriver hun som spennende, inspirerende og målrettet.

­­­­­– Jeg likte studentlivet godt, og jeg vil si jeg var ganske strukturert og fant studiet spennende og lærerikt fra dag en. For meg var det nesten som en arbeidsdag å møte på campus. Jeg bodde i Bodø og fikk to barn i løpet av studietiden, dermed ble det travelt nok, sier Ingrid.

Hun lovpriser fagmiljøet ved sykepleierutdanningen og ikke minst studentbarnehagen, som ligger et steinkast unna campus.

– Som småbarnsmor kan det til tider være hektisk på morgenen. Så det var en stor lettelse med barnehagen så nært.

Attraktiv på jobbmarkedet – ble headhuntet

Klikk her for å endre bildet
Ambassadør for yrket: Ingrid anbefaler alle som er interessert i en spennende og faglig utfordrende jobb å prøve sykepleierfaget.  Foto: Karoline O. A. Pettersen

Allerede før Ingrid var ferdig med utdanningen ble hun oppfordret til å søke på en ledig stilling som sykepleier i hjemkommunen Steigen. Hun søkte og fikk stillingen. Nå er hun avdelingsleder på Steigentunet, med ti ansatte.

– Det var veldig positivt å få fast jobb og full stilling med en gang jeg var ferdig. Så vi flyttet fra Bodø til Steigen der samboeren min hadde jobb fra før, forteller Ingrid.

Det har hun ikke angret på.

– Det er kort vei til jobb, og vi slipper både køer og bompenger, sier hun.

Steigentunet har samlet det meste innen lege- og helsetjenester under samme tak. Her er helsesenter, sykehjem, familiesenter, fysioterapi, tannklinikk og omsorgsboliger på samme sted. Helsesenteret har også en såkalt KAD-plass (kommunal akutt døgnplass) som er et prehospitalt tilbud som erstatter enkelte sykehusinnleggelser.

– Det gjør dette til en faglig spennende arbeidsplass, sier Ingrid.

– Alt det jeg liker i én jobb

Som avdelingsleder har hun ansvar for daglig drift av avdelingen og personalet som jobber der. Å være leder er ifølge henne både utfordrende og spennende på samme tid.

– Det er givende å jobbe med mennesker som trenger deg. Ingen dager er like, og du får ulike utfordringer og ansvar. Alt det jeg liker i én jobb, sier Ingrid.

Sykepleierutdanning:

Studiepoeng: 180
Studiested: Bodø, Levanger, Namsos, Vesterålen, Mo i Rana
Organisering: Heltid eller deltid samlingsbasert.
Opptakskrav: Generell studiekompetanse med spesielle opptakskrav eller realkompetanse.

Du må ha:

• gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk (393 timer) og
  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i matematikk (fellesfag 224 timer)

Sykepleiere arbeider med friske og syke mennesker i ulike livssituasjoner og livsfaser. Sykepleiestudiet er spennende og utfordrende, og du kan arbeide i alle deler av helsetjenesten. Det er svært gode jobbmuligheter for sykepleiere, både i Norge og i utlandet.

>> Se våre sykepleierutdanninger.