RescueDoppler

​RescueDoppler er et ultralydapparat på størrelse med et plaster som festes på halsen. Apparatet testes først i dyremodeller ved Nord universitet og senere på hjertestanspasienter i ambulanse og sykehus.

​Ph.d.-prosjektet tester ut apparatet RescueDoppler, som skal finne puls hos personer som faller om. ​

Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU og laboratoriet Anilab ved Nord universitet deltar i prosjektet.

Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU har studert blodstrøm ved hjelp av ultralyd i en rekke kliniske situasjoner, konstruert spesialiserte ultralydapparater til klinisk bruk, og studert forløpet ved hjertestans og hjerte- og lungeredning i detalj.

Prosjektgruppa består av en Ph.d.-student, fire professorer, en spesialist i anestesi og en førsteamanuensis.​

​Forskerteam prosjekt RescueDoppler​

​Charlotte Björk Ingul

Professor, Dr. Med, overlege anestesi og kardiologi. Ultralydsforskning på hjertet og klinisk intervensjonsforskning.

Erik Waage Nielsen
Professor på Nord Universitet, UiO og UiT, overlege anestesi. Ekspert på dyreforskning og ansvarlig for dyreforskning på Anilab, Nord Universitet

Hans Torp
Professor i medisinsk teknologi på Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk, NTNU. 40 års erfaring med ultralydsforskning og har oppfunnet RescueDoppler.

Eirik Skogvoll
Professor/anestesilege ved NTNU, Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk. Leder for Fagrådet i Norsk Hjertestansregister.

Forskning innen anestesi, fysiologi, akuttmedisin og resuscitering; medlem av forskningsgruppen for klinisk sirkulasjonsfysiologi

Benjamin Storm
Ph.D. student på UiT med dyrestudier på Anilab. Overlege anestesi ved Nordlandssykehuset HF. Forsker på luftembolier.

Gabriell Kiss
Samarbeidspartner, førsteamanuensis, Institutt for datateknologi og informatikk, NTNU, PhD i Engineering /Medical image computing, BS i Computer Science.

Bjørn Faldaas
P.h.d. Kandidat på prosjektet. Master i samfunnssikkerhet og kriseledelse. Bachelor i sykepleie.  Mange års erfaring fra akuttmottak, ambulansetjeneste og akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK). Universitetslektor og tidligere studieprogramansvarlig for bachelor i paramedisin ved Nord universitet.​

​​​