Informasjon om praksis for sykepleierstudenter i Norge

Praksisstudiene utgjør halvparten av sykepleierutdanningen (90 stp) og inkluderer ferdighetstrening og simulering i universitetets lokaler. På denne siden finner du viktig informasjon i forbindelse med praksisgjennomføringen.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​På bachelorprogrammene i Nordland avholdes praksis kun innenfor praksisregionene programmet tilhører.

Studenter ved studiested Bodø avvikler praksis i praksisregionene Salten, Lofoten, Vesterålen, Helgeland Nord eller Helgeland Sør. Studenter ved studiested Mo i Rana avvikler praksis i praksisregion Helgeland Nord eller Helgeland Sør.

Studenter i Levanger og på Namsos avvikler praksis i nordre Trøndelag (praksisregion Namdal og Innherred).

Praksisregioner

• Praksisregion Namdal: Kommunene Steinkjer, Snåsa, Lierne, Grong, Røyrvik, Namsskogan, Høylandet, Namsos, Flatanger, Overhalla, Nærøysund, Leka

• Praksisregion Innherred: Stjørdal, Frosta, Levanger, Verdal, Steinkjer, Inderøy, Meråker

• Praksisregion Helgeland Nord: Kommunene Hemnes, Nesna og Rana.

• Praksisregion Helgeland Sør: Kommunene Alstahaug, Grane, Hattfjelldal, Leirfjord og Vefsn.

• Praksisregion Lofoten: Primært kommunene Vestvågøy og Vågan. Kommunene Flakstad og Moskenes benyttes i noen tilfeller.

• Praksisregion Salten: Primært kommunene Bodø, Fauske og Saltdal. Kommunene Beiarn, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Steigen og Sørfold benyttes i noen tilfeller.

• Praksisregion Vesterålen: Primært kommunene Hadsel og Sortland. Kommunene Andøy, Bø, Lødingen og Øksnes benyttes i noen tilfeller.

Enkelte andre kommuner kan være aktuelle i noen tilfeller.

Praksis i helseforetakene

Praksis i kommunene

Informasjon om praksis i kommunene finner du i Canvas.