Dette er de nye lederne ved Handelshøgskolen

Tre tiår etter at Gry Agnete Alsos som student gikk inn gjennom dørene til det som i dag er Nord universitet, er hun i dag professor i innovasjon og entreprenørskap – og fra 1. januar 2021 også ny dekan ved Handelshøgskolen (HHN).

​​​​​​​​​​​​
Klikk her for å endre bildet
Ny HHN-leder: Gry Alsos, dekan ved Handelshøgskolen, Nord universitet.​ Foto: Svein-Arnt Eriksen.

– Det å bli dekan ved HHN er kjempespennende, og jeg gleder meg til å fortsette jobben med å utvikle fakultetet til en stadig bedre handelshøgskole sammen med ansatte og studenter, sier Gry Agnete Alsos.

Leder for 220 ansatte

Den nye topplederen ved HHN, som med sine 2700 studenter og 220 ansatte er et av de største fakultetene ved Nord universitet, har siden årsskiftet også vært en del av rektors ledergruppe.

Som mangeårig ansatt og professor ved fakultetet er Gry Alsos et kjent ansikt både for studenter, de ansatte ved Nord universitet og HHNs samarbeidspartnere.

Gry, som selv har vært student ved HHNs «flaggskip» siviløkonomutdanningen (Master of Science in Business), har lang erfaring både som leder og fra forskningsfeltet. Hun har blant annet vært administrerende direktør ved Nordlandsforskning, og visedekan ved HHN både innenfor forskning og utdanning.

Alsos har en doktorgrad i økonomi, og har tidligere vært ansvarlig for doktorgradsutdanningen ved HHN.

La om kursen

Frem til hun 1. januar i år trådte inn i sin nye rolle, var hun leder for Nord-universitets Engage-senter, som tett før jul i fjor høstet anerkjennelse fra den internasjonale ekspertgruppen som har vurdert senterets drift siden oppstarten.

Det at Gry skulle bli professor innenfor fagfeltet innovasjon og entreprenørskap var ikke uten videre gitt. Opprinnelig siktet hun seg - på siviløkonomutdanningen - inn på en spesialisering i økonomistyring.

– At det ble innovasjon og entreprenørskap i stedet, kan jeg takke Erlend for, for han ga meg et knakende godt innsalg av denne studieprofilen. Det er et retningsvalg som i ettertid har betydd enormt mye for meg, sier Gry – med klar henvisning til kollega og tidligere HHN-dekan Erlend Bullvåg.

Hovedtaler på NHOs årskonferanse​

Karrierevalget og erfaringene i årene etterpå, også innenfor oppdragsforskning, har i tillegg gitt den nye topplederen ved HHN verdifull erfaring fra en rekke styreverv.

–​ Jeg har vært så heldig at jeg har fått muligheten til å være involvert og engasjert i utrolig mye spennende, gjennom styreverv i alt fra investeringsfond til oppstartsbedrifter. Jeg ledet også på et tidspunkt innovasjonsutvalget til Bodø kommune, forteller den nye dekanen – som også har vært svært aktiv på den forskningspolitiske areaen.

Noen få dager inn i den nye stillingen som dekan, var hun i forrige uke en av hovedtalerne på NHOs årskonferansen 2021. Temaet for årets konferanse var jobbskaping, og her bidro Alsos blant annet med sine synspunkter på nettopp Innovasjon og entreprenørskap.​

​Dette er HHNs ledergruppe fra 1. januar 2021:

Gry Agnete Alsos (Dekan)

Terje Andreas Mathisen (Prodekan forskning)

June Borge Doornich (Prodekan utdanning)

Pål Pedersen (Faggruppeleder Økonomisk analyse og regnskap)

Frank Lindberg (Faggruppeleder Marked, organisasjon & ledelse)

Einar Rasmussen (Faggruppeleder Innovasjon og entreprenørskap)

Wenche Aarseth (Faggruppele​der Trafikkfag)

Steinar Stene Sørensen (Fakultetsdirektør)

Ellen Abelgård  (Kontorsjef)​