Handelshøgskolen med nytt – og høyaktuelt - studietilbud i Mo i Rana

- Koronakrisen har sterkt aktualisert hvor viktig kombinasjonen av kunnskap om økonomi og digitalisering er for næringslivet, sier dekan Erlend Bullvåg ved Handelshøgskolen (HHN), Nord universitet. Fra høsten av tilbyr HHN en ny bachelorgrad i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling, ved studiested Mo i Rana.

Klikk her for å endre bildet
Dekan ved Handelshøgskolen, Nord universitet, Erlend Bullvåg.

Det nye bachelorprogrammet, som HHN har jobbet med i lang tid, er om mulig enda mer relevant i dag enn for bare noen få måneder siden.

– I arbeidslivet etterspørres det hele tiden kunnskap om digitalisering og hvordan bedriftene raskt kan endres. Vi ser at det er et stort behov for denne type kompetanse, og det er bakgrunnen for at vi har opprettet flere nye studietilbud ved Campus Helgeland, sier HHN-dekan Erlend Bullvåg

– Den faglige bredden på den nye bachelorgraden vil gi studentene et bredt spekter av yrkesmuligheter både i næringslivet og offentlige virksomheter, sier studieprogramansvarlig Rune Opdahl.

Bachelorgrad og årsstudium

Klikk her for å endre bildet

Studieprogramansvarlig Rune Opdahl.

På det nye studieprogrammet står blant annet emner som digital forretningsforståelse, strategisk innovasjonsledelse, informasjonssikkerhet, prosjektledelse og teknologibasert forretningsutvikling.

HHN tilbyr også, for de studentene som ønsker seg et kortere studieløp, et årsstudium i økonomi og ledelse.

– Digitalisering utgjør en viktig del også av dette studiet. Det er ideelt for dem som nå ønsker et kortere studieprogram, med svært relevant kompetansebygging, sier Opdahl.

Opptaket til høstens studier går som normalt

Ved Nord universitet er samtlige av studiestedene stengt til over påske for å redusere risikoen for koronasmitte. All undervisning foregår digitalt. Opptaket til høstens studier, som har søknadsfrist 15. april, går som normalt.

Dekan Erlend Bullvåg ser ikke bort fra at HHN i år kan komme til å få enda flere søkere enn vanlig, og at det kanskje er flere enn før som vil vurdere å gå videre med studiene sine og ta masterutdanning.

– For oss som Handelshøgskole er det viktig at utdanningstilbudet vårt er i tråd med det næringslivet og samfunnet etterspør. Dette nye studiet som vi tilbyr fra høsten av, ville ikke vært mulig å få til uten tett samarbeid med næringslivet på Helgeland. Det er vi svært takknemlige for.

Nye studentboliger ved Campus Helgeland

– Selv om utdanning kanskje ikke er det folk flest fokuserer mest på i disse dager, er det viktig å tenke fremover og huske på at kunnskap utgjør en svært viktig del av samfunns- og næringslivet vårt, sier han.

For studenter som sikter seg inn på heltidsstudier vil det, for første gang i år, tilbys egne studentboliger ved Campus Helgeland. Disse vil bli innflyttingsklare til studiestart i august.

Bachelor i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling

Studiepoeng: 180
Studiested: Mo i Rana
Studieform: Heltid

Opptakskrav:
Opptak til studieprogrammet krever Generell studiekompetanse med spesielle opptakskrav. Søkere uten generell studiekompetanse, og som er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Til studieprogramsiden

Økonomi og ledelse