Slet med matte – nå er det favorittfaget

Før var matematikk et stort problem for Kristian Kolberg. Det snudde brått da han ble introdusert for aksjer og investeringer.


 Mitt viktigste tips er å ikke la frykt for tall eller dårlige erfaringer med matte være en hindring for å ta en utdanning innen økonomi, sier Kristian Kolberg. Foto: Frida Lovisa Iversen.
Da Kristian Kolberg (24) gikk på videregående skole, var matematikkfaget et stort problem. I dag kombinerer han jobben i Forsvaret med et heltidsstudium i økonomi og ledelse.  

– En ny start og en genuin interesse var det som skulle til for å mestre faget, forteller han. 

Hvorfor valgte du å studere økonomi og ledelse?

– Da jeg var yngre, tenkte jeg at matte ikke var helt min greie. Det har derfor ikke vært en selvfølge at jeg skulle ende opp med å studere økonomi. Jeg fikk interesse for faget da en kompis, for et års tid siden, introduserte meg for aksjer og investeringer. Jeg syntes det hørtes utrolig spennende ut, og ønsket å lære mer. 

 Etter litt over et halvt år på studiet er økonomisk matematikk og statistikk blant favorittfagene mine, og jeg har fått veldig sansen for logiske løsninger. 

Hva liker du best med studiet? 

– Det fine med å ta en bachelor i økonomi og ledelse er at det er en svært fremtidsrettet utdanning med mange gode jobbmuligheter, både i Norge og internasjonalt. Fagene er varierte og spennende, og det jeg lærer føles nyttig og relevant. 

 En fordel med studiet er dessuten at det er lite obligatorisk oppmøte til forelesningene, noe som gir meg stor frihet til å strukturere en travel arbeids- og studiehverdag selv.  

Har du noen tanker om hva du skal gjøre når du er ferdig med bacheloren?

– Etter endt bachelor tenker jeg å ta en mastergrad i økonomi med spesialisering innen finansiering og investering. Jeg håper at jeg kan fortsette med å kombinere studier med jobb, men at jeg da kan jobbe med noe som er relevant for fagområdet. 

 Drømmen min er at jeg en dag skal kunne jobbe innenfor bank- eller finanssektoren, med aksjer og investeringer. 

Hva er det beste med å studere i Bodø?

– Det beste med å studere i Bodø at jeg har både jobben i Forsvaret og universitetet i nærheten, noe som gjør det enkelt å kombinere fulltidsstudium med fulltidsjobb. 

 En annen faktor er naturligvis at jeg selv er fra Bodø, og at jeg derfor har både venner og familie her. Jeg har rett og slett en unik mulighet til å tilbringe studietiden i kjente omgivelser, med kort avstand til alt. 

Hva gjør du når du ikke studerer? 

– Jeg har en fulltidsjobb som tar opp store deler av hverdagen. På fritiden er jeg veldig glad i å holde meg aktiv, og bruker mye tid på treningssenter. Ellers går tiden til å være sosial og henge med venner. 

Har du noen erfaringer eller tips til andre studenter? 

– Mitt viktigste tips er å ikke la frykt for tall eller dårlige erfaringer med matte være en hindring for å ta en utdanning innen økonomi. Så lenge interessen er til stede, kan man få til hva som helst! 

Nord-student


Navn: Kristian Kolberg
Alder: 24 år
Kommer fra: Bodø
Utdanning: Bachelor i økonomi og ledelse
Studiested: Bodø

Bachelor i økonomi og ledelse

 

Studiepoeng: 180
Studiested: Bodø og Steinkjer
Studieform: Heltid

Opptakskrav: 

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.
Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. 


Til studieprogramsiden