Faggruppe Innovasjon og entreprenørskap

​Faggruppen driver forskning og undervisning innen innovasjon og entreprenørskap inkludert teknologiledelse, forretningsutvikling, prosjekt- og innovasjonsledelse og metode.

​​​​​​​​​​​​​​Gruppen er blant de ledende forskningsmiljøene innen entreprenørskap i Norden og er partner i et senter for fremragende utdanning innen entreprenørskap, Engage. Forskningsaktiviteten er omfattende med betydelig ekstern finansiering, et internasjonalt miljø og utbredt internasjonalt samarbeid. Viktige forskningstema er relatert til etablering og fremvekst av nye virksomheter og deres rolle i samfunnet, innovasjons- og entreprenørskapsaktivitet i ulike sektorer, samarbeid for innovasjon og entreprenørskap, samt innovasjon og entreprenørskap knyttet til digitalisering, sirkulær økonomi, bærekraft og utdanning. Faggruppen har aktivitet i Bodø, Mo i Rana og Steinkjer.

Gry Agnete Alsos
Line Mathilde Karlsen
​Førstekonsulent

Undervisning

Faggruppen bidrar med undervisning og veiledning innen innovasjon og entreprenørskap på alle nivåer innen HHNs utdanningsprogrammer, på campusene i Bodø, Mo i Rana, Steinkjer og Stjørdal. I tillegg til obligatoriske og valgbare emner tilbys profiler innen internasjonalt entreprenørskap, innovasjon og sirkulærøkonomi, samt teknologibasert forretningsutvikling på bachelornivå, en hovedprofil i innovasjon og entreprenørskap på MSc nivå, en MBA i teknologiledelse samt en spesialisering i innovasjon på MBA i strategi og ledelse. Det veiledes et stort antall bachelor, MSc og MBA oppgaver. Det utdannes årlig flere PhD kandidater innen innovasjon og entreprenørskap og Handelshøgskolen er en aktiv bidragsyter i den nordiske forskerskolen i innovasjon – NORSI. Fagstaben bidrar også til undervisning og veiledning innen andre emner som forskningsmetode, organisasjon og ledelse, strategi, informasjonsteknologi og sirkulærøkonomi. Det jobbes aktivt med utvikling av nye emner og undervisningsmetoder, blant annet gjennom Engage, som er et senter for fremragende utdanning innen entreprenørskap.

For mer informasjon om handelshøgskolens studietilbud, se her.​

Faggruppeleder