Nordområdemeldingen 2020 - Kunnskap om samfunns- og næringslivet i nordområdene

Hvordan skal vi sikre det samfunnsvitenskapelige kunnskapsgrunnlaget om, for og i nordområdene, som bidrar til økonomisk og miljømessig nærings- og samfunnsutvikling i nord? 13. januar møttes engasjerte nordboere i Stormen bibliotek for å diskutere den kommende nordområdemeldingen og gi innspill til veien videre i nord.

Foto: Ernst Furuhatt / nordnorge.com

​Nordområdemeldingen 2020 - Kunnskap om samfunns- og næringslivet i nordområdene i Stormen bibliotek 13. januar, ble en dundrende sukess. Det var kul på veggene og engasjerte bodøværinger sto i kø da Nordområdesenteret, Kunnskapsparken Bodø og Nordlandsforskning inviterte til seminar om Nordområdene sammen med Utenriksdepartementet, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, BRUS, High North News, LO og Bodø kommune.

Om du ikke fikk med deg foredragene eller bare ønsker en reprise, finner du presentasjonene her.

Innledning_ved_Prorektor_for_forskning_og_utvikling_Reid_Hole.pdf

Åpning ved Prorektor forskning og utvikling ved Nord universitet, Reid Hole.pptx

Nordområdene og regional utvikling, Berit Skorstad, faggruppeleder miljø, internasjonale relasjoner, nordområder og samfunn.pptx

Klima og samfunn, Iselin Marstrander, direktør Nordlandsforskning.pptx