Et Kinder-egg av jobber

Ledige stillinger ved Nordomradesenteret
For nå lyser vi ut tre ting på én gang her på Nordområdesenteret. Er du journalist, har doktorgrad eller en mastergrad i bedriftsøkonomi? Da vil vi høre fra deg!

​Dersom du brenner for nordområdene og Arktis og ønsker å enten undervise om, forske på eller skrive om Arktis, nordområdene og Kina har vi nå tre svært interessante jobber å tilby. 

​​​Stipendiat - Kina, nordområdene og økonomisk utvikling

Stillingen er knyttet til utdannings- og forskningsmiljøet ved Nordområdesenteret, og forskningsprosjektet skal være knyttet til økonomiske relasjoner mellom Norge/nordområdene og Kina. Norske/arktiske økonomiske interesser og investeringer i Kina er et viktig tema. 

Andre relevante tema er: bærekraftig utvikling i Kina og nordområdene knyttet til f.eks. blå økonomi, smart by / samfunnsutvikling, innbyggerinvolvering i samfunnsutvikling og resultatstyring, den teknologiske utviklingen og konsekvenser for økonomi og samfunn, og kinesisk og russisk økonomisk samvirke i nordområdene.

Som doktorgradsstipendiat kommer du inn i et strukturert program som omfatter doktorgradskurs, artikkelskriving og deltakelse på vitenskapelige konferanser og seminarer. Forskningsopphold ved et utenlandsk universitet anbefales. Du følges opp av erfarne veiledere og forskere og tilknyttes en forskningsgruppe. Alle doktorgradsstudenter får oppnevnt en hovedveileder ved fakultetet, samt en medveileder som ofte er ekstern.  

En foreløpig prosjektskisse må leveres som del av søknaden. Ta gjerne kontakt med fagmiljøet for å drøfte skissen før du sender inn søknaden. Innen to måneder etter ansettelse som stipendiat utarbeider du, i samarbeid med veileder, endelig prosjektbeskrivelse sammen med søknad om opptak til ph.d. studiet. 

Du ansettes for 4 år, hvorav 25 % av stillingen brukes til nærmere definerte arbeidsoppgaver ved Handelshøgskolen. Eksempler på oppgaver kan være undervisning/veiledning, planlegging og gjennomføring av interne og/eller eksterne seminarer mv.

Verdenskart

Stillingen har kontorsted Bodø, men kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder.

Les mer om stillingen og søk her!​

Førs​​​teamanuensis samfunnsvitenskapelig fagområde

Nordområdesenteret har også en ledig stilling som førsteamanuensis innen det samfunnsvitenskapelige fagområdet. Stillingene skal bidra til å styrke forskning og utdanning knyttet til utviklingen av nærings- og samfunnslivet i nordområdene. 

Senteret er involvert i mange ulike utdanningsprogram f.eks. mastergradsprogrammet i «Global Magement», MBA med fokus på nordområdene, Executive MBA innen Energy Management, Business Practice in Norway and Russia og i ulike PhD kurs. 

Stillingen har kontorsted Bodø, men kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder.

Les mer om stillingen og søk her!​

Journalist High North News​​

Ved Nordområdesenteret, er det ledig en fast 100 % stilling som journalist ved hovedredaksjonen til nyhetsavisen High North News i Bodø. 

High North News er en uavhengig nyhetsavis på nett for nordområdene og Arktis, utgitt av Nordområdesenteret, Nord Universitet. Avisen er tospråklig, engelsk og norsk, og har lesere over hele verden. Målgruppen er alle med interesse for utviklingen i nordområdene innenfor områder som politikk, næringsliv, kultur og arktisk levesett. Avisen har hovedkontor i Bodø, med internasjonale stringere i hele avisens geografiske nedslagsfelt.

Kamera

Vi er på jakt etter deg som har interesse for og kunnskap om nordområdene og Arktis. Som en del av en engasjert og hardtarbeidende nyhetsredaksjon skal du fortelle historien om livet til menneskene som bor i nord. Arbeidsdagen varierer mellom kjappe nyheter, undersøkende journalistikk, feature-artikler og skarpe analyser innenfor våre stoffområder.

Du slipper kvelds- og helgevakter, men må være villig til å reise rundt i Arktis på jakt etter de gode historier.

Som tospråklig avis søker vi en medarbeider med gode engelskkunnskaper, journalistisk erfaring og solid kunnskap i bruk av sosiale medier.

Les mer om stillingen og søk her!​


 Kontaktperson